Ананаси з кабачків

Якщо у вас є зайві кабачки , обов’язково приготуйте солодку заготовку, добре відому в народі як «Ананаси». Ці яскраво-жовті часточки дуже легко сплутати з тропічним фруктом як на вигляд, так і на смак. Вони виходять дуже соковиті, запашні і солодкі. Для цієї закуски підійдуть будь-які кабачки, Але краще брати молоді, так як вони ще не такі волокнисті . Ананасовий сік можна взяти дешевше, так як в ньому більше цукру, а це нам і потрібно. Отже, приступимо!

ананаси з кабачків

Інгредієнти:

  • кабачок 2 кг
  • Ананасовий сік 1 л
  • цукор 200 г
  • Лимонна кислота 2,5 ч. Л.

Приготування:

  1. Кабачки помийте, очистіть від шкірки і наріжте великими кільцями або півкільцями товщиною по 1,5-2 см. Щоб зробити отвір, проткніть серединки чаркою. Переконайтеся, що в заготовках не залишилося насіння.нарізані кабачки
  2. Робимо сироп. Поставте на вогонь каструлю, залийте сік і додайте цукор і 2/3 чайної ложки лимонної кислоти. Опустіть в рідину кабачки, доведіть до кипіння і варіть ще 15 хвилин, помішуючи.кабачки в сиропі
  3. Розкладіть кабачки по стерилізованих банках, залийте гарячим сиропом і закатайте. Укутайте чимось теплим до охолодження, потім приберіть в прохолодне місце.заготівля в банках

Чим старіші кабачки, тим більше вам знадобиться сиропу. Можна додати більше соку або розбавити його водою. Кабачки як ананаси – те, що потрібно для теплих зимових посиденьок. В цілому це корисно, смачно, святково і бюджетно. Варто спробувати! Збережіть рецепт і поділіться з друзями.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: