Вівсяний пиріг з яблуками

Нам, часто хочеться чогось смачного. Але побоювання набрати зайві кілограми змушують відмовлятися від солодощів. Щоб не мучити себе, я знайшла відмінний рецепт випічки, яка не шкодить фігурі. Вівсяний пиріг з яблуками став для мене справжнім порятунком. Низькокалорійний і смачний десерт перевершив всі мої очікування.

В оригінальному рецепті для пирога використовують цукор. Але ви легко можете замінити частину на мед або будь-який інший корисний підсолоджувач. Не хвилюйтеся, що яблук більше, ніж  тіста. Завдяки цьому вівсяний пиріг виходить дуже соковитим і ніжним. Обов’язково збризніть яблука цитрусовим соком, так вони не будуть темніти. Ну що, поїхали?

Інгредієнти

  • Вершкове масло 120 г
  • цукор 160 г
  • сіль дрібка.
  • яйце 3 шт.
  • пшеничне борошно 100 г
  • вівсяні пластівці 150 г
  • розпушувач 1 ч. л.
  • кориця 1 ч. л.
  • яблуко 4 шт.
  • лимон 1 шт.

Приготування

  1. Змішайте розм’якшене вершкове масло з цукром і сіллю. Збивайте міксером протягом 5 хвилин. Введіть по одному яйця, продовжуючи збивати до отримання однорідної світлої маси.вершкова маса
  2. Додайте в просіяне борошно вівсяні пластівці, розпушувач і корицю. Вмішайте силіконової лопаткою отриману суміш в рідку масу, всипаючи в кілька етапів. У вас повинно вийти м’яке тісто.вівсяне тісто
  3. Очистіть яблука і наріжте їх невеликими кубиками. Злегка збризніть лимонним соком. Натріть з лимона цедру і додайте в тісто. Туди ж відправте яблука. Добре перемішайте.яблучний пиріг
  4. Змастіть форму діаметром 26 см вершковим маслом, викладіть тісто і розрівняйте. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин. Готовність можете перевірити зубочисткою.пиріг з вівсянки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: