Баклажани по-італійськи — прості рецепти приготування страви з сулугуні або моцарелою з фото
від Denzhyttya
16 Вересня, 2019
- 1 Баклажани по-італійськи від Джеймі Олівера
- 2 Запечені баклажани з сиром від Софі Лорен
- 3 Пармские баклажани з моцарелою і шинкою
- 4 Відео: баклажани з помідорами і моцарелою в духовці
Страви, основним інгредієнтом яких – баклажани, завжди виходять чудово смачними, ароматними, корисними. Окремої уваги заслуговує запіканка, приготовлена по-італійськи. Є багато рецептів приготування цього шедевра італійської кухні. Поповніть свою скарбничку деякими з них.
Баклажани по-італійськи від Джеймі Олівера
Список продуктів, потрібних для готування:
- синенькі – 2 шт.;
- ріпчаста цибуля – 1 середня головка;
- пармезан – 100-120 г;
- помідори – 6 середніх штук;
- сухий орегано – половинка чайної ложки;
- оцет винний – за смаком;
- базилік – невелика жменька;
- часник – 3 зубчики;
- чорний перець (мелений), сіль (морська) – на ваш смак;
- панірувальні сухарі – 40-50 грам.
Баклажани по-пармски готуються так:
- Розігріти сковорідку. Обсмажте подрібнену цибулю з часником і орегано 10 хвилин.
- Зніміть шкірку з помідорів. Наріжте їх середніми шматочками, покладіть на сковорідку до овочів. Тушкуйте чверть години під кришкою.
- Вимийте синенькі, поріжте кружечками. Посмажте їх на сковороді, а краще на грилі.
- Зніміть з вогню овочеву суміш. Додайте перець, оцет, дрібно рубаний базилік, посоліть. Старанно перемішайте інгредієнти соусу.
- Вилийте у форму для запікання трохи соусу, потім присипте пармезаном, розподіліть основний інгредієнт.
- Чергуйте продукти шарами у такому порядку. Зверху посипте панірувальними сухарями, перемішаними з маслом.
- Доведіть температуру в духовій шафі до 180 градусів. Ласощі по-пармски треба запекти до золотавої скоринки. Бажано подавати його в теплому вигляді.
Запечені баклажани з сиром від Софі Лорен
Для овочевої запіканки по-пармски необхідні такі інгредієнти:
- синенькі – 1 кг;
- моцарелла – 0,2 кг;
- пармезан або твердий сир – 30 г;
- часник – 1 зубочек;
- помідори у власному соку – 250 г;
- оливкова олія, сіль, перець – за смаком.
- базилік – 2 листочка.
Рецепт приготування баклажанів по-пармски:
- Помийте синенькі. Наріжте їх уздовж пластинками. Покладіть в глибоку посуд шарами, кожен соліть. Накрийте, залиште на пару годин під важким гнітом.
- Почистіть, наріжте і обсмажте часник. Коли він стане золотистим, додайте рубаний базилік і помідори, порізані середніми кубиками. Тушкуйте ваш соус, поки він не стане густіше.
- Зніміть гніт з овочів, злийте сік, дайте просохнути на паперовому рушнику. Обсмажте кожну пластинку з двох сторін.
- Сир наріжте маленькими кубиками, пармезан потріть.
- Духова шафа прогрійте до 180 градусів. На форму для випічки викладайте шарами соус, синенькі, сири. Чергуйте, поки не закінчаться продукти. Блюдо треба запекти чверть години. Подавайте пармские баклажани запечені з моцарелою теплими. Запіканка виходить дуже смачною і виглядає чудово.
Пармские баклажани з моцарелою і шинкою
Інгредієнти для рецепта:
- синенькі – 3 великих;
- шинка пармська – 230 г;
- помідори шматочками у власному соку – 0,45 кг;
- пармезан – 75 г;
- моцарелла – 180 г;
- цибуля – 1 велика головка;
- базилік сушений, оливкова олія, сіль – за смаком;
- часник – 3 зубчики.
Як готувати баклажани по-пармски:
- Вимийте синенькі, просушіть, наріжте сантиметровими кружечками. Посоліть їх, залиште на півгодини.
- Увімкніть духовку на 200 градусів. Гуртки промийте, висушіть на паперовій серветці. Деко застеліть пергаментом, промажте оливковою олією. Розкладіть колечка, запікайте їх у духовці хвилин 15.
- Почистіть і подрібніть цибулю, часник. Обсмажуйте їх пару хвилин.
- Покладіть на сковорідку базилік, томати, посоліть, акуратно перемішайте. Тушкуйте чверть години під кришкою. Вогонь зробіть слабким.
- Поріжте шинку смугами, а сир – гуртками.
- Дістаньте з духовки синенькі, зменшіть температуру до 180 градусів, але не вимикайте прилад.
- Викладіть третину овочів у форму для випічки, зверху третю частину томатного соусу.
- Далі розкладіть по половині сиру та шинки. Зверху притрусіть третю тертого пармезану. Повторіть всі вищеописані кроки.
- Щоб страву по-пармски було смачним, його потрібно запекти в протягом півгодини. Краще подавайте до столу, поки не охолоне.