Баклажани по-італійськи — прості рецепти приготування страви з сулугуні або моцарелою з фото

Страви, основним інгредієнтом яких – баклажани, завжди виходять чудово смачними, ароматними, корисними. Окремої уваги заслуговує запіканка, приготовлена по-італійськи. Є багато рецептів приготування цього шедевра італійської кухні. Поповніть свою скарбничку деякими з них.

Баклажани по-італійськи від Джеймі Олівера

Список продуктів, потрібних для готування:

  • синенькі – 2 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 середня головка;
  • пармезан – 100-120 г;
  • помідори – 6 середніх штук;
  • сухий орегано – половинка чайної ложки;
  • оцет винний – за смаком;
  • базилік – невелика жменька;
  • часник – 3 зубчики;
  • чорний перець (мелений), сіль (морська) – на ваш смак;
  • панірувальні сухарі – 40-50 грам.

Баклажани по-пармски готуються так:

  1. Розігріти сковорідку. Обсмажте подрібнену цибулю з часником і орегано 10 хвилин.
  2. Зніміть шкірку з помідорів. Наріжте їх середніми шматочками, покладіть на сковорідку до овочів. Тушкуйте чверть години під кришкою.
  3. Вимийте синенькі, поріжте кружечками. Посмажте їх на сковороді, а краще на грилі.
  4. Зніміть з вогню овочеву суміш. Додайте перець, оцет, дрібно рубаний базилік, посоліть. Старанно перемішайте інгредієнти соусу.
  5. Вилийте у форму для запікання трохи соусу, потім присипте пармезаном, розподіліть основний інгредієнт.
  6. Чергуйте продукти шарами у такому порядку. Зверху посипте панірувальними сухарями, перемішаними з маслом.
  7. Доведіть температуру в духовій шафі до 180 градусів. Ласощі по-пармски треба запекти до золотавої скоринки. Бажано подавати його в теплому вигляді.

Запечені баклажани з сиром від Софі Лорен

Для овочевої запіканки по-пармски необхідні такі інгредієнти:

  • синенькі – 1 кг;
  • моцарелла – 0,2 кг;
  • пармезан або твердий сир – 30 г;
  • часник – 1 зубочек;
  • помідори у власному соку – 250 г;
  • оливкова олія, сіль, перець – за смаком.
  • базилік – 2 листочка.

Рецепт приготування баклажанів по-пармски:

  1. Помийте синенькі. Наріжте їх уздовж пластинками. Покладіть в глибоку посуд шарами, кожен соліть. Накрийте, залиште на пару годин під важким гнітом.
  2. Почистіть, наріжте і обсмажте часник. Коли він стане золотистим, додайте рубаний базилік і помідори, порізані середніми кубиками. Тушкуйте ваш соус, поки він не стане густіше.
  3. Зніміть гніт з овочів, злийте сік, дайте просохнути на паперовому рушнику. Обсмажте кожну пластинку з двох сторін.
  4. Сир наріжте маленькими кубиками, пармезан потріть.
  5. Духова шафа прогрійте до 180 градусів. На форму для випічки викладайте шарами соус, синенькі, сири. Чергуйте, поки не закінчаться продукти. Блюдо треба запекти чверть години. Подавайте пармские баклажани запечені з моцарелою теплими. Запіканка виходить дуже смачною і виглядає чудово.

Пармские баклажани з моцарелою і шинкою

Інгредієнти для рецепта:

  • синенькі – 3 великих;
  • шинка пармська – 230 г;
  • помідори шматочками у власному соку – 0,45 кг;
  • пармезан – 75 г;
  • моцарелла – 180 г;
  • цибуля – 1 велика головка;
  • базилік сушений, оливкова олія, сіль – за смаком;
  • часник – 3 зубчики.

Як готувати баклажани по-пармски:

  1. Вимийте синенькі, просушіть, наріжте сантиметровими кружечками. Посоліть їх, залиште на півгодини.
  2. Увімкніть духовку на 200 градусів. Гуртки промийте, висушіть на паперовій серветці. Деко застеліть пергаментом, промажте оливковою олією. Розкладіть колечка, запікайте їх у духовці хвилин 15.
  3. Почистіть і подрібніть цибулю, часник. Обсмажуйте їх пару хвилин.
  4. Покладіть на сковорідку базилік, томати, посоліть, акуратно перемішайте. Тушкуйте чверть години під кришкою. Вогонь зробіть слабким.
  5. Поріжте шинку смугами, а сир – гуртками.
  6. Дістаньте з духовки синенькі, зменшіть температуру до 180 градусів, але не вимикайте прилад.
  7. Викладіть третину овочів у форму для випічки, зверху третю частину томатного соусу.
  8. Далі розкладіть по половині сиру та шинки. Зверху притрусіть третю тертого пармезану. Повторіть всі вищеописані кроки.
  9. Щоб страву по-пармски було смачним, його потрібно запекти в протягом півгодини. Краще подавайте до столу, поки не охолоне.

Відео: баклажани з помідорами і моцарелою в духовці

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: