Десерт “Тірамісу”

Десерт “Тірамісу”

“Тірамісу” – італійський класичний десерт. Можна сказати, що разом із піцою та пастою, він став візитною карткою італійської кухні у світі.

Існує чимало легенд та версій про походження “Тірамісу”.  Деякі з них сягають у 17 століття і двору герцога Медичі. Інші ж говорять, що знаменитий десерт було створено в сучасній Італії в 70-х роках. Були й кулінари, які намагалися приписати собі заслугу цього солодкого винаходу. Як би там не було, але всі хто спробував справжнє “Тірамісу”, погодяться що це один з найсмачніших десертів в історії кулінарії.

Особливість цього десерту також у тому, що його не потрібно випікати, він не забирає багато часу в приготуванні і, завдяки вишуканості складників, завжди вдається смачним.

  • 250 г сиру «маскарпоне»
  • 50 г цукру-пудри
  • 5 столових ложок молока
  • 150 мл кондитерських вершків
  • 1 лимон, натерти цедру і вичавити сік
  • 150 г бісквітного печива «савоярді»
  • 400-500 мл міцної кави
  • 50 мл коньяку
  • 1-2 столові ложки какао

Викласти в глибоку посудину сир марскапоне, молоко, цукрову пудру, потерту шкірку лимона й легко вимішати ложкою до однорідної маси.

Збити міксером вершки. До вершків додати сирну масу і легко перемішати вінчиком. Також додати лимонний сік до смаку.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Не рекомендовано збивати сир із вершками міксером чи інтинсивно вінчиком, бо маскарпоне може звернутися і перетворитися на масло.[/perfectpullquote]

Каву влити в широку посудину, щоби було зручно умокати печиво “савоярді”, додати коньяк.

Умокати цілковито занурюючи кожне печиво на 1 секунду. Печиво не потрібно мочити довго, щоб десерт в кінці не вийшов занадто мокрим.

Викласти їх у велику посудину з бортиками висотою 5 см, одним шаром, тоді половину крему та розрівняти його. Знову шар паличок і друга половина крему. Розрівняти крем, накрити посудину харчовою плівкою і поставити у холодильник на ніч.

Перед поданням посипати какао та нарізати невеликими порціями на окремі тарілки.

Тірамісу можна також приготувати в порційних креманках.

Обов’язково подавати добре охолодженим.

Десерт "Тірамісу"

Десерт "Тірамісу"

Десерт "Тірамісу"

Десерт "Тірамісу"

Десерт "Тірамісу"

Десерт "Тірамісу"

Десерт "Тірамісу"

Десерт "Тірамісу"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: