До новорічного столу! «Курочка-снігуронька» для мене, «Снігова королева» — для чоловіка
- Різноманітні салати – невід'ємна частина новорічного меню.
У кожної господині вони свої: хтось душі на чає в класиці і готує виключно олів’є, а комусь за щастя оселедець під шубою. Але яким би не був салат, він стане справжньою окрасою святкового столу.
“Курочка-снігуронька”
- 300 г відвареного курячого філе
- 2 червоні цибулини
- 1 червоний солодкий перець
- 1 жовтий солодкий перець
- 1/2 качана пекінської капусти
- 1 пучок зеленої цибулі
- 2 ст. л. сметани
- 1 ст. л. гірчиці
- 1 ч. л. соєвого соусу
- 2 зуб. часнику
- сіль і перець за смаком
Наріж курку невеликими кубиками або порви на волокна. Виклади в глибоку миску. Червоний і жовтий перець наріж соломкою і додай до курки. Наріж цибулю тонкими півкільцями і додай до заготовлених вже інгредієнтів. Якщо червоної цибулі на кухні не виявиться, можна використовувати шалот або звичайну ріпчасту. Нашаткуй пекінську капусту і висип в миску. Далі дбайливо і акуратно перемішати всі інгредієнти без заправки.
Приготуй заправку, змішавши сметану, гірчицю, соєвий соус і часник в окремому посуді. Салат виклади на плоске блюдо гіркою, полий заправкою і посип зеленою цибулькою. Смакота готово!
Поки пані ласують легким як пір’їнка новорічним салатом «Курочка-снігуронька», чоловікам припаде до душі дуже поживний і не менш святковий салат «Снігова королева». Ситний і незвичайний, він стане справжньою родзинкою новорічного столу. Голодним ніхто не піде!
“Снігова королева”
- 200 г шинки
- 250 г крабових паличок
- 2 плавлених сирка
- 1 цибулина
- 6 яєць
- 1 кисло-солодке яблуко
- 100 г арахісу
- 350 г майонезу
- сіль і перець за смаком
Маринад для цибулі
- 1 ч. л. цукру
- 2 ст. л. води
- 0,5 ч. л. солі
- 2 ст. л. оцту
Приготування
Для початку необхідно замаринувати цибулю. Дрібно наріж її і висип в глибокий посуд. Додай цукор, воду, сіль і оцет, ретельно перемішай і залиш на 15-20 хвилин. Після чого злий зайвий маринад.
Крабові палички наріж дрібними кубиками. Те ж саме виконай з шинкою. Яйця звари круто і відділи білки від жовтків. Білки натри на крупній тертці. А ось жовтки натри на дрібній.
Додай майонез до шинки, крабових паличок і жовтків. Зверни увагу, що кожен інгредієнт знаходиться у своїй посуді, адже салат необхідно викладати пошарово!
Оформлення святкового салату «Снігова королева». Візьми кільце від рознімної форми для запікання і встанови на блюдо.
Перший шар салату — плавлені сирки, терті на крупній тертці. Після того як викладеш їх в форму, змасти невеликою кількістю майонезу.
Жовтки — другий шар салату.
На жовтки третім шаром виклади маринована цибуля.
Потім виклади крабові палички.
Наступний шар — яблуко. Очисти яблуко від шкірки, натри на крупній тертці і виклади на крабові палички.
Шостий шар — шинка.
Потім в гру вступає арахіс. Подрібни його в блендері або за допомогою качалки і вклади сьомим шаром.
Терті білки роздягли на дві частини. Одну частину змасти майонезом і виклади наступний шар салату. Рештою білків посип готовий салат зверху.
Майже готово! Залишилося лише дати дивовижному салату просочитися декілька годин. Перед подачею зніми кільце і прикрась готовий шедевр гілочкою петрушки. Смачного!