Кава з корицею
Кава – один з найулюбленіших напоїв на Земній кулі. Існує безліч способів і рецептів приготування кави. В каву додають молоко, вершки, сиропи, лікери, коньяк, спеції, і кожен інгредієнт вносить свою родзинку у смак і аромат.
Якщо хочете надати нову нотку до улюбленого напою, то спробуйте приготувати каву з корицею, вона зігріє і підбадьорить.
Різноманіття рецептів кави з корицею дозволяє вибрати кавоманам для себе улюблений спосіб приготування.
Чорна кава з корицею
Необхідні інгредієнти:
кава мелена натуральна – чайна ложка з гіркою;
цукру – третина чайної ложки;
кориці – третина чайної ложки;
води холодної – стакан.
Спосіб приготування чорної кави з корицею
У турку насипте натуральну мелену каву, підігрійте над вогнем протягом декількох секунд. Потім додайте корицю, цукор і влийте склянку води. Варите каву на повільному вогні, як тільки кавова піна підніметься, знімайте з вогню. Потім відлийте в підготовлену чашку частину напою, і поставте каву на вогонь, як тільки він почне підніматися, знімайте з вогню. Наливайте в чашку і насолоджуйтеся насиченим напоєм.
Холодна кава з корицею
Необхідні інгредієнти:
чашка гарячої кави;
1 паличка кориці;
35 г збитих густих вершків;
1-2 чайних ложок цукру;
4-5 кубиків льоду.
Спосіб приготування холодної кави з корицею
Паличку кориці залийте свіже звареною кавою, і поставте настоятися її на одну годину, потім паличку кориці вийміть. У ароматну каву додайте цукор і вершки, перемішайте і охолодіть. У великий красивий келих покладіть кубики льоду і налийте охолоджену каву, за бажанням можна додати гвоздику. Насолоджуйтеся ароматним напоєм.
Кава з корицею «В хмарах»
Необхідні інгредієнти для приготування 6 порцій:
молоко – 1 літр;
міцна чорна кава – 600 грам ;
цукор – за смаком;
цукор ванільний – 3 столових ложки;
несолодкий шоколад – 100 г;
палички кориці – 6 шт;
мускатний горіх – 1/6 ч. л;
збиті вершки.
Спосіб приготування кави з корицею «В хмарах»
У каструлю налийте 600 грам молока і поставте на повільний вогонь, не доводьте його до кипіння. Візьміть вогнетривкий глечик і змішайте в ньому 600 грам міцної чорної кави і молоко, що залишилося, підсолодіть цукром. Ванільний цукор, додайте гаряче молоко в каструлі, доведіть до кипіння і покладіть шоколад, постійно помішуйте до повного розчинення шоколаду. Потім влийте гаряче молоко з шоколадом в глечик і збийте до утворення піни. У 6 келихів налийте напій, покладіть збиті вершки, по паличці кориці і щіпці мускатного горіха. Насолоджуйтесь!
Кава з корицею «Брюло»
Необхідні інгредієнти:
апельсинова цедра – 1 шт;
лимонна цедра – 1 шт;
цукор – 4 шматочка;
гвоздика – 4 горошинки;
паличка кориці;
бренді – 4 ст. л;
апельсиновий лікер – 3-4 ст. л.;
міцна кава – 400 мл
Спосіб приготування кави з корицею «Брюло»
Зваріть міцну чорну каву. Апельсинову і лимонну цедру покладіть на сковорідку. Потім додайте цукор, гвоздику, апельсиновий лікер, бренді і корицю. Нагрівайте суміш до повного розчинення цукру, а потім підпалити її і повільно тонкою цівкою додайте свіжо звареної кави. Розлийте напій в чашки покладіть паличку кориці. Зробіть декор з апельсинової цедри. Вас неодмінно здивує смак кави з корицею «Брюло».
Кава з корицею «Мексиканська»
Необхідні інгредієнти:
свіже зварена чорна кава – 400 мл;
шоколадний сироп – 40г;
цукор – 4 ст. л;
мелена кориця – ¼ ч. л.;
мелений мускатний горіх – 1/6 ч. л.
Спосіб приготування кави з корицею «Мексиканська»
Вершки, шоколадний сироп і цукор збийте. У процесі збивання суміші додайте мускатний горіх і корицю. Розлийте по чашках свіже зварену каву і додайте збиту суміш. Насолоджуйтеся напоєм.
Кава з корицею – чудовий ароматний напій, який допоможе отримати заряд бадьорості і відкрити нові смакові якості улюбленого традиційної кави.