Літні вихідні: топ-10 безалкогольних прохолодних коктейлів

Літні вихідні: топ-10 безалкогольних освіжальних коктейлів

Спекотним літом, коли хочеться лише відпочивати та насолоджуватися сонечком, варто спробувати рецепти літніх коктейлів.  Тож йдемо на ринок за фруктами і ягодами, готуємо кубики льоду, дістаємо з полиці блендер та починаймо готувати. Одразу попереджаємо, рецепти дуже прості та не потребують зайвих зусиль

М’ятний лимонад

Літні безалкогольні коктейлі


Це варіант класичного лимонаду з присмаком свіжості. Дуже добре охолоджує у спеку і тамує спрагу. Його можна приготувати, якщо збираєтеся на пляж чи на пікнік.

Інгредієнти:

  • м’ята – 0,5 стакану;
  • лимон – 3 шт.;
  • цукор – 1,5 стакану;
  • вода – 3 л.

Рецепт приготування:

  1. Вичавити сік із лимонів.
  2. Готуємо цукровий сироп: стакан води закип’ятити і розмішувати в ньому цукор до повного розчинення.
  3. М’яту дрібно порізати.
  4. У великій посудині змішати лимонний сік, цукровий сироп, воду та м’яту.
  5. Готову суміш поставити в холодильник на одну годину.
  6. Охолоджений напій процідити від кісточок лимона та листків м’яти.
  7. При подачі можна прикрасити свіжими листочками м’яти та шматочками лимона, додайте соломинку.

Поради: краще взяти великі лимони – вони соковитіші й з них вийде більше соку. Подавайте лимонад лише охолодженим – так смачніше. Для більш насиченого лимонного смаку можна додати цедру лимона, але перед тим добре обробити шкірку окропом.

Сангрія

Літні безалкогольні коктейлі


Це традиційний іспанський алкогольний напій, який готують на основі червоного вина, можна додати бренді чи лікер. Пропонуємо  вам варіант рецепта безалкогольного напою.

Інгредієнти:

  • консервовані персики – 200 г;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • апельсин – 0,5 шт.;
  • груша – 1 шт.;
  • темний виноградний сік – 1 л;
  • мінеральна газована вода – 0,5 л;
  • м’ята – 0,5 стакана.

Рецепт приготування:

  1. Мінеральну воду покласти в холодильник.
  2. Лимон та апельсин порізати великими шматочками.
  3. Грушу очистити від шкірки та насіння.
  4. Персики та грушу порізати кубиками.
  5. Дрібно порізати м’яту.
  6. На дно графіна викласти м’яту та фрукти.
  7. Залити все виноградним соком.
  8. Суміш поставити в холодильник на 20 хвилин.
  9. Перед подачею додайте до напою мінеральної води. Напій краще споживати охолодженим.

Поради: замість мінеральної води можна взяти виноградну газовану – так сангрія буде солодшою. Для краси можна напій наливати в склянку разом із фруктами. Парасолька та різнокольорова соломинка надасть коктейлю ще більше літнього настрою.

Холодний персиковий чай


Якщо навіть влітку ви не можете жити без чаю, а спекотна погода не дозволяє вам повноцінно насолодитись улюбленим напоєм, можна спробувати рецепт холодного чаю.  Пропонуємо вам охолоджуючий чай із персиковим присмаком.

Інгредієнти:

  • персик – 10 шт.;
  • персиковий сік – 500 мл;
  • чорний чай – 2-3 ст. ложки;
  • вода – 1 л.

Рецепт приготування:

  1. Заварити 1 л чаю. Залишити на 10-15 хвилин.
  2. У блендері подрібнити персики.
  3. Залити до персиків сік та перемішати.
  4. Чай процідити та охолодити до кімнатної температури, перелити в графин.
  5. Готовий чай та персикову суміш змішати і поставити в холодильник на 30-40 хвилин.
  6. Подавати чай з кубиками льоду та соломинкою.

Поради: замість свіжих персиків можна взяти консервовані – так чай буде солодшим. Якщо ж ви справжній ласун і споживаєте чай з цукром, то до холодного також можна додати цукор за смаком.

Огірково-лаймовий фреш


Огірки можна використовувати не лише для салатів, але й для освіжальних літніх коктейлів. Тим паче що цей овоч добре виводить токсини з організму і нормалізує тиск. Нігті, волосся та шкіра теж подякують за цей вітамінний фреш.

Інгредієнти:

  • лайм – 2-3 шт.;
  • огірок – 3-5 шт.;
  • мінеральна газована вода – 500 мл.

Рецепт приготування:

  1. Огірки помити і подрібнити на тертці.
  2. Терті огірки процідити через сито або марлю, залишити сік.
  3. Вичавити сік з лаймів.
  4. Змішати соки з лаймів та огірків.
  5. До соку додати газовану воду.
  6. Подавати охолодженим.

Поради: для смаку можна додати цукор – без нього напій буде досить кислим. Втім без нього фреш добре бадьорить і тонізує. Для прикраси також можна додати листочки м’яти. Огірки краще обрати домашні з пухирцями. Замість лаймів можна взяти лимони, проте смак буде дещо іншим.

Кавуново-цитрусовий коктейль

Яке ж літо без кавуна. Напій із соковитої ягоди та цитрусових фруктів не залишить нікого байдужим. Упевнені, цей коктейль стане одним із ваших найулюбленіших.

Інгредієнти:

  • кавун – 1 кг;
  • лимон – 1 шт.;
  • апельсин – 1 шт.

Рецепт приготування:

  1. Вичавити сік з лимона та апельсина.
  2. Кавун очистити від шкірки та насіння, а м’якоть порізати шматочками.
  3. У блендері змішати м’якоть кавуна, сік апельсина та лимона, має вийти однорідна суміш.
  4. Помістіть у холодильник на 30-40 хвилин.
  5. Подавати охолодженим.

Поради: для солодшого смаку додайте трохи меду. При подаванні можна прикрасити шматочками лимона та апельсинами, а також листочками м’яти.

Фруктовий пунш

Традиційний англійський алкогольний напій, який готують на основі рому чи вина. Подається, зазвичай, гарячим, але ми пропонуємо  вам літній варіант безалкогольного пуншу.

Інгредієнти:

  • яблучний сік – 1 л;
  • грейпфрут – 2-3 шт.;
  • мінеральна газована вода – 1 л;
  • цукор – 100 гр;
  • вода – 200 мл.

Рецепт приготування:

  1. Воду довести до кипіння і розчинити в ній цукор. Приготувати цукровий сироп.
  2. З грейпфрутів вичавити сік.
  3. У великій посудині змішати яблучний та грейпфрутовий соки.
  4. Коли цукровий сироп трохи охолоне, додайте його до соку й перемішайте.
  5. Готову суміш поставте в холодильник на 1 годину.
  6. Перед подачею додавайте газовану воду.

Поради: в пунш також можна додати шматочки яблук та грейпфрута, а також сезонні ягоди – так буде більш насичений смак та для подачі матиме гарний вигляд.

Мохіто


Це класичний алкогольний напій, проте останнім часом стає популярним його безалкогольний варіант. Ми також не могли оминути рецепт цього напою.

Інгредієнти:

  • м’ята – 10 гр;
  • лайм – 0,5 шт.;
  • вода “Sprite” – 150 мл;
  • тростинний цукор – 1 ч. ложка.

Рецепт приготування:

  1. Нарізаємо лайм шматочками та кладемо в бокал.
  2. Додаємо м’яту, цукор та перетираємо все.
  3. Додаємо лід та змішуємо все в шейкері.
  4. Переливаємо у склянку та заливаємо “Sprite”.
  5. Подавати з м’ятою та шматочками лайма.

Поради: замість лайма можна взяти лимон, а замість тростинного цукру – звичайний білий. Смак майже не відрізнити, а за ціною – дешевше. Можна також додати стиглої полуниці для екзотичнішого смаку.

Гавайський коктейль


Солодкий тропічний коктейль, який подають на екозитичних пляжах, можна приготувати і вдома. Рецепт досить простий, зате який же він смачнючий.

Інгредієнти:

  • ананасовий сік – 100 мл;
  • апельсиновий сік – 100 мл;
  • банан – 0,5 шт.;
  • брусничний чи гранатовий сироп – 1 ч. ложка.

Рецепт приготування:

  1. Банан очистити та нарізати шматочками.
  2. Всі інгредієнти змішати в блендері.
  3. Подавати в склянці з льодом.

Поради: у блендері можна змішувати різні коктейлі. Не бійтеся експериментувати, додавайте як сезонні фрукти, овочі та ягоди, так і екзотичні, такі як: банани, ківі, апельсини, манго та інші.

Бузиновий лимонад


Це не просто лимонад, а ще й надзвичайно корисний і смачнючий напій. Упевнені, ваші мами та бабусі готували вам такий. Бузина цвіте з травня до липня, тож поспішіть – це сезонний напій.

Інгредієнти:

  • цвіт бузини – 15 гілок;
  • цукор – 500 гр;
  • лимон – 1 шт.;
  • лимона кислота на кінчику ножа;
  • вода – 1,5 л;
  • мінеральна газована вода – 1 л.

Рецепт приготування:

  1. Лимон порізати шматочками.
  2. Помістити в емальований посуд цвіт бусини, лимон та лимонну кислоту. Накрити кришкою та залишити в прохолодному місці на добу. Напій почне бродити.
  3. Лимонад процідити та перелити у стерилізовані банки.
  4. Приготувати цукровий сироп – в окріп додати цукор та повністю розчинити.
  5. При подачі лимонад за смаком зміщати з цукровим сиропом, газованою водою, додати лід, прикрасити дольками лимона.

Поради: лимонад можна підсолодити медом замість цукрового сиропу. Також можна додати за смаком апельсин, або лайм.

Лавандовий лимонад


Нотки Провансу та приємний присмак лаванди ще довго буде вас супроводжувати після випитого напою. Відомо, що ця рослина має досить стійкий і довгий запах, те саме відбувається і з його смаком. Лаванду додають не лише в косметику, а й у молочні продукти, десерти та коктейлі.

Інгредієнти:

  • квітки лаванди – ¼ склянки;
  • цукор – 3 склянки;
  • вода – 3 склянки;
  • лимонний сік – 4 склянки.

Рецепт приготування:

  1. Приготувати цукровий сироп – в окріп додати цукор та повністю розчинити.
  2. Додати до сиропу лаванду і дати настоятися 10-20 хвилин.
  3. Лавандовий сироп змішати з лимонним соком.
  4. Подавати напій охолоджений з кубиками льоду.

Поради: прикрасити напій можна шматочками лимона та гілочками лаванди. Напій точно стане родзинкою тематичної вечірки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: