Ніжний чізкейк: як приготувати неймовірний десерт без випікання

  • Такий смаколик – це завжди свято смаку і гарного настрою.
Такий смаколик – це завжди свято смаку і гарного настрою.

Чізкейк – неймовірно смачний сирний десерт.

Ніжний десерт не обов’язково випікати, адже основу можна зробити з уже готової випічки, як правило – печива, а начинка прекрасно самостійно застигає у холодильнику.

Чізкейк без випікання класичний

  • Печиво – 300 г
  • Масло вершкове – 150 г
  • Маскарпоне – 500 г
  • Вершки – 200 мл
  • Цукор – 150 г
  • Желатин – 20 г

Желатин залити 100 мл холодної кип’яченої води, залишити на 1 годину.

Печиво подрібнити в блендері. Вершкове масло розтопити. Змішати печиво та вершкове масло до однорідної густої маси.

Форму для чізкейку наповнити приготованою масою й гарненько утрамбувати.

Желатин довести до кипіння і зняти з вогню, остудити.

Збити вершки з цукром. Додати маскарпоне й ретельно перемішати. Додати желатин, перемішати ще раз.

Викласти сирну масу на основу чізкейку й відправити застигати в холодильник на 3-4 години.

Вишневий чізкейк

  • Вишня (свіжа) – 400-500 г
  • Печиво (розсипчасте) – 200-250 г
  • Сир – 300-350 г
  • Масло вершкове – 100-125 г
  • Сметана – 300 г
  • Цукор – 300 г
  • Желатин – 45 г
  • Вишневий сік – 1-1,5 ст.

Печиво перетерти в крихту. Масло розтопити і додати до печива. Ретельно перемішати. У роз’ємну форму викласти “тісто”. Сформувати корж і борти, приминаючи крихти руками.

Сир перетерти через сито.

Вишні вимити й очистити від кісточок. 200-250 г найкрасивіших вишень відкласти для прикрашання, решту перекласти в блендер. Додати цукор (200 г) і перемолоти блендером.

Ягідне пюре змішати з сиром. Додати сметану й ретельно збити міксером.

30 г желатину розвести в 100 г води. Нагріти на водяній бані до розчинення желатину. Додати желатин у сир, постійно збиваючи міксером.

Викласти сирну масу на корж з печива. Покласти сирно-вишневий торт у холодильник для застигання на 4-5 годин, а краще на ніч.

Приготування желе. Вишневий сік змішати з цукром, залити цією сумішшю решту желатину (15 г). Розчинити желатин на водяній бані.

На застиглий торт налити желе шаром 3-5 мм. Зверху викласти вишні без кісточок. Акуратно залити вишні желе (можна залити ягоди повністю, можна частково). Залишити сирно-вишневий торт для застигання в холодильнику на 1-2 години.

Потім акуратно зняти борту форми і можна ласувати чізкейком.

Чізкейк без випічки із зефірним кремом

  • Печиво пісочне – 350 г
  • Масло вершкове – 120 г
  • Маскарпоне – 500 г
  • Маршмелоу (білий і рожевий) – 400 г
  • Молоко – 300 мл
  • Сік лимонний – 4 ч. л.
  • Журавлина – 150 г
  • Сироп ягідний – 50 г

Подрібнити печиво у м’ясорубці, комбайні або блендером.

Розтопити вершкове масло в мікрохвильовці й додати до розкришеного печива. Перемішати до однорідної маси (якщо маса буде сухою, додати ще трохи вершкового масла). Утрамбувати по периметру форми. Зробити бортики близько 4 см. Покласти в холодильник приблизно на 20 хвилин.

Приготування білого крему. Викласти в скляну миску 250 г маскарпоне і 200 г білого маршмелоу. Розмістити в свч з потужністю 800 на 2 хвилини. Маршмелоу збільшиться в об’ємі. Вінчиком швидко перемішати до однорідності. Додати 150 г молока і перемішати. Додати 2 чайні ложки лимонного соку.

Приготування рожевого крему. Викласти в скляну миску 250 г маскарпоне і 200 г рожевого маршмелоу. Відправити у свч на 1-2 хвилини при потужності 800. Потім вінчиком швидко перемішати до однорідності. Додати 150 г молока і перемішати. Додати 2 чайні ложки лимонного соку.

Вилити на основу з печива 3 столові ложки білого крему в центр. Далі 3 столові ложки рожевого крему також у центр. Повторювати цю процедуру, поки не закінчиться крем.

Покласти чізкейк у холодильник, краще на ніч. Прикрасити сиропом і ягодами журавлини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: