Піта або хлібець з кишенькою.

Піта або хлібець з кишенькою.

Я впевнена, після того як Ви дізнаєтесь що таке піта, багато з Вас розпочне готувати вдома цей смачний хлібець щодня,а точніше навіть спробує це просто зараз. 

Піта настільки ж дивовижна, як і проста в приготуванні. Характеристичну кишеньку, яка утворюється під час випікання, можна заповнити різноманітними начинками. Хоча я  зазвичай використовую піту як “їстівну” тарілочку. Ложка густого йогурту, свіжі овочі, підсмажені до хрусту шматочки ковбаски або курячого філе, скроплені лимонним соком та щедро присипані цибулькою та петрушкою.

Щоб піта набула більш випуклої форми, після того як розкачаєте хлібці, дозвольте їм підрости протягом 15-20 хв, і випікайте на сильно розігрітому камені для піцци або звичайній пательні без використання олії.

на 8 шт: 

  • 300 мл води
  • 7 гр дріжджів інстант (сухих)
  • 225 гр пшеничного борошна
  • 200 гр цільнозернового борошна
  • 1 ст.л. олії
  • по 1 ст.л. солі і цукру

Приготування:

  1. У великій мисці змішати цукор, дріжджі та 125 мл теплої води. Зачекати кілька хвилин поки суміш почне пінитися. Додати решту води, просіяне борошно, сіль та олію. Дерев’яною ложкою перемішати всі складники.
  2. Перекласти тісто на дерев’яну стільницю, поступово підсипаючи борошно, замішувати, аж буде гладким і еластичним. Залишити підростати в чистій сухій мисці, змащеній олією під прикриттям лляної серветки. Тісто повинно збільшитися вдвічі в об’ємі.
  3. Розігріти духовку до 240-250 °C. Тісто вийняти з миски та розділити на 8 рівних частин. Кожну частинку сформувати в кулю і розкачати на присипаній борошном стільниці в пласт.
  4. По черзі викладати на максимально розігріте в духовці деко (камінь для піцци) та випікати протягом 3-5 хвилин , аж кожен пляцок надметься і злегка підпечеться. Під час випікання хлібці один раз перевернути. Важливо не пересушити, бо тоді хлібці будуть хрусткими, і важко буде вкласти в них начинку. Хоча це все справа індивідуальних вподабань.
  5. Хлібці можна приготувати і на добре розігрітій пательні без використання олії.

Піту можно приготувати приготувати з прісного тіста також. Смакуйте та насолоджуйтесь!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: