Прекрасні пиріжки на картопляному відварі

Сьогодні я пропоную вам приготувати смачні пиріжки. В якості основи для тіста використовується картопляний відвар. Завдяки йому тісто вийде ніжним та м’яким. Таке тісто довго залишається м’яким та ніжним. Начинку можна використовувати будь-яку. Мені подобається тушкована капуста.

Інгредієнти:

  • 700 мілілітрів картопляного відвару
  • 80 грам сметани
  • 2 курячі яйця
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка цукру
  • 11 грам сухих дріжджів
  • 1200 грам пшеничного борошна
  • 30 мілілітрів соняшникової олії
  • начинка

Приготування:

  1. У миску насипаємо цукор, дріжджі і вливаємо картопляний відвар (теплий), перемішуємо і додаємо трохи просіяного борошна. Все перемішуємо. Готова опара за консистенцією нагадує густу сметану. Залишаємо опару під кришкою у теплому місці на 20 хвилин.
  2. Перекладаємо опару в глибоку миску, додаємо сметану, курячі яйця та перемішуємо. Туди ж додаємо сіль і борошно, що залишилося. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Готове тісто змащуємо олією і ще раз добре вимішуємо. Накриваємо його плівкою та залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  3. Через відведений час перекладаємо його на робочу поверхню, змащену олією. Ще раз обминаємо та ділимо на потрібну кількість частин. Беремо один шматочок і руками формуємо коржик. У центр кладемо начинку, краї защипуємо. Таким чином, формуємо всі пиріжки.
  4. Готові пиріжки смажимо на сковороді до рум’яного кольору, а потім подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: