“П’яна вишня”: готуємо справжній домашній лікер

Для приготування вишневого лікеру беруть стиглі ягоди вишні, причому разом з кісточкою. Зверніть увагу на те, що при настоюванні ядро кісточки дарує напою гіркуватий присмак, що нагадує аромат мигдальних горіхів.

Склад:

  • вишня 3 кг.
  • цукор 2 кг.
  • горілка 1 літр.

Приготування:

  1. Відбираємо найбільш смачні і зрілі ягоди. Миємо і перебираємо – зіпсованих ягід не повинно бути.
  2. Засипаємо в 3 літрову банку. Зверху засипаємо 1 кг. цукру і виливаємо половину горілки. Даємо майбутньому лікеру настоятися протягом  6-7 днів, щодня струшуємо вміст банки.
  3. Після закінчення часу фільтруємо і додаємо  горілку, що залишилася, і цукор, злегка підігріваємо, щоб цукор розчинився.
  4. Фільтруємо вишневий лікер до прозорості, можна використовувати шар вати.
  5. Лікеру після фільтрації треба дати настоятись ще добу, після чого вишневий лікер, приготовлений у домашніх умовах, готовий! Розлийте його у пляшки і щільно закоркуйте.
    Примітка: якщо берете більше вишні – збільшуйте всі складові пропорційно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: