Смачна начинка для піци: найкращі рецепти в домашніх умовах

  • Тут ти знайдеш прості рецепти начинок для піци, які люблять мільйони гурманів по всьому світу.
Смачна начинка для піци: найкращі рецепти в домашніх умовах

Застава смачної піци — це тісто і гармонійно підібрана начинка. І якщо для рецепта тіста є всього лише пару варіантів, то рецепти начинки настільки різноманітні, що обмежує їх тільки фантазія кулінара. Ми розповімо про найбільш популярні начинки для піци і підкажемо, як їх приготувати.

До будь-якого свята, вечора в компанії друзів або звичайної сімейного вечері перед телевізором — піца вже давно є універсальною і популярною стравою у всьому світі.

Головне правило приготування начинки для піци — основа у вигляді соусу. Найчастіше використовують томатний або вершковий соус, залежно від рецепта і начинки, яку ти збираєшся готувати.

Начинка для піци «Маргарита»

Інгредієнти для начинки:

    • томатний соус
    • помідори — 2 шт
    • 200 гр. сиру Моцарела
    • базилік

Приготування начинки:

«Маргарита» — це класична «базова» піца з простим рецептом начинки. Вона складається всього з трьох інгредієнтів. Крім гармонійного смаку, ця піца символізує італійський прапор: в ній присутні традиційні кольори — червоний, білий і зелений. Рецепт піци «Маргарита» був винайдений ще в 1889 році в честь королеви Маргарити Савойської, і донині цю піцу називають не інакше як Маргарита.

    1. На підготовлену основу з тіста наносимо досить товстий шар томатного соусу. Щоб соус вийшов більш густим і насиченим смаком, спочатку смажимо його на вогні, додаючи сіль, цукор і перець за смаком.
    2. Кладемо зверху тоненькі пластинки сиру Моцарела або посипаємо тертим сиром. Якщо ти любиш томати і соусу в основі тобі недостатньо, можна покласти кілька кружечків тонко порізаних помідорів чері за компанію до сиру.
    3. Ставимо піцу в попередньо розігріту духовку. Випікаємо 10-15 хвилин при температурі 220-250°С, поки краї не підрум’яняться.
    4. Піцу посипаємо базиліком або орегано і знову ставимо в духовку на пару хвилин.
    5. Готову піцу подаємо до столу.

Начинка для піци «Чотири сири»

Інгредієнти для начинки:

    • 100 мл. томатного соусу
    • 100 гр. сиру Моцарела
    • 30 гр. сиру Рокфор
    • 50 гр. сиру Гауда
    • 50 гр. козячого сиру
    • орегано

Приготування начинки:

Начинка для цієї піци готується з чотирьох різних сирів і відрізняється ніжністю і пікантним смаком. Класичний підбір сирів: ніжний сир Моцарела, синій сир з пліснявою Рокфор, сир Гауда або Чеддер і будь-який козячий сир. Однак вибір сирів строго не обмежений, головне, щоб всі види гармоніювали між собою.

    1. Наносимо густий томатний або вершковий соус для піци (томатний соус — класичний варіант, але вершковий зробить піцу ще більш ніжною).
    2. Ріжемо сир Моцарела тонкими пластинами і викладаємо зверху.
    3. Інші сири тремо на крупну тертку і рясно посипаємо ними піцу.
    4. Прикрашаємо готову начинку дрібно нарізаним орегано.
    5. Ставимо піцу в добре розігріту духовку і випікаємо 15 хвилин при температурі 220°C. Коли край піци підрум’яниться, виймаємо її з духовки.
    6. Можна подавати до столу.

Начинка для піци з соусом песто

Інгредієнти для начинки:

    • 60 гр. сиру Моцарела
    • 30 гр. соусу песто
    • 30 гр. бекону або шинки
    • 5-6 шт. помідорів черрі
    • 1 ст. л. томатного соусу
    • орегано

Приготування начинки:

Ця начинка готується з невеликої кількості інгредієнтів, але в результаті отримуємо дуже смачну, ароматну і соковиту піцу. Вона також чудово підійде для вегетаріанців — варто тільки прибрати з інгредієнтів бекон або шинку.

    1. Тонким шаром покриваємо тісто томатним соусом.
    2. Рясно посипаємо зверху тертим сиром Моцарела.
    3. Викладаємо дрібно нарізаний бекон або шинку.
    4. За допомогою чайної ложки заливаємо «озерця» з соусу песто між сиром і шинкою.
    5. Розкладаємо тонко порізані помідори черрі.
    6. Прикрашаємо готову начинку орегано.
    7. Ставимо піцу в розігріту духовку і випікаємо до рум’яності країв при температурі 220 градусів.

Начинка для піци «Пепероні»

Інгредієнти для начинки:

    • 100-150 гр. сиру Моцарела
    • 100 гр. ковбаси пепероні
    • 80-100 гр. соусу томатного
    • 10 мл. оливкової олії
    • оливки

Приготування начинки:

Для всіх любителів чогось «гостренького» є незмінно смачна піца Пепероні з італійською гострою салямі. Можна також зробити не гострий варіант піци, замінивши пепероні іншим видом салямі.

    1. Змащуємо томатним соусом тісто.
    2. Посипаємо тертим сиром Моцарела.
    3. Викладаємо нарізану тонкими кружальцями ковбасу пепероні.
    4. Зверху посипаємо кільцями оливок.
    5. Запікаємо піцу в нагрітій до 250-300 градусів духовці не більше 10 хв.
    6. Змащуємо краї готової піци оливковою олією і подаємо її гарячою.

Начинка для піци з морепродуктами

Інгредієнти для начинки:

    • 50 гр. очищених креветок
    • 50 гр. солоної сьомги
    • 60 гр. сиру Моцарела
    • 30 гр. твердого сиру Гауда
    • томатний соус
    • орегано, сухий кріп

Приготування начинки:

Ця піца — ідеальний варіант для любителів морепродуктів, а також для тих, хто віддає перевагу більш легкій піці (якщо готувати на томатному соусі) і ніжній (якщо готувати на вершковому соусі).

    1. На підготовлену основу з тіста наносимо тонкий шар томатного соусу (або вершкового соусу за бажанням).
    2. Нарізаємо пластинками сир Моцарела і рівномірно розподіляємо по поверхні піци.
    3. Розкладаємо шматочки солоної сьомги і сирі креветки (бажано використовувати вже очищені заморожені креветки).
    4. Посипаємо тертим твердим сиром Гауда (або будь-яким іншим твердим сиром).
    5. Присипаємо орегано і сухим кропом.
    6. Випікаємо піцу 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Начинка для піци «Сільська»

Інгредієнти для начинки:

    • 80 гр. сиру Моцарела
    • 50 гр. смажених печериць
    • 30 гр. бекону
    • 30 гр. смаженої цибулі
    • 50 гр. смаженої картоплі
    • соус Бешамель
    • орегано

Приготування начинки:

Сільська піца — це одна з небагатьох італійських піц, в якій замість томатного використовується соус Бешамель, який готується на основі молока, масла і муки.

Крім соусу потрібно заздалегідь приготувати інгредієнти для начинки, а вже потім викладати їх на основу:

    1. Миємо та ріжемо печериці, а потім смажимо в невеликій кількості рослинної олії. Гриби солимо за смаком.
    2. Смажимо до золотистого кольору дрібно порізану цибулю.
    3. Смажимо в олії порізану невеликими кубиками картоплю.
    4. Ріжемо шматочками бекон.
    5. Тремо на крупну тертку сир Моцарела.
    6. Змащуємо тісто молочно-вершковим соусом Бешамель.
    7. Посипаємо зверху тертим сиром Моцарела.
    8. Рівномірно розсипаємо по всій поверхні піци підготовлені заздалегідь бекон, смажені гриби, цибулю і картоплю.
    9. Злегка посипаємо орегано.
    10. Ставимо піцу в розігріту духовку і випікаємо 10-15 хвилин при температурі 220°C.
    11. Оскільки всі інгредієнти начинки готові, то стежимо за готовністю основи. Як тільки краї тіста злегка підрум’яняться, виймаємо піцу з духовки.
    12. Подаємо піцу гарячою.

Овочева начинка для вегетаріанської піци

Інгредієнти для начинки:

    • 60 гр. сиру Моцарела
    • 30 гр. кабачків
    • 30 гр. баклажанів
    • 30 гр. чорних маслин без кісточок
    • 30 гр. солодкого перцю
    • 30 гр. цибулі
    • томатний соус
    • сіль, орегано, імбир

Приготування начинки:

Попри відсутність м’ясних або рибних виробів в начинці, піца виходить соковита, ситна і ароматна. Головний секрет смаку цієї піци в тому, що частина овочів кладеться свіжими, а частина — вже обсмаженими.

    1. Ріжемо невеликими пластинками частину молодого кабачка. Ідеальний варіант — молоденький цукіні.
    2. Ріжемо на маленькі шматочки частину баклажана.
    3. Тонко нарізаємо цибулю.
    4. На гарячій сковороді практично без олії злегка обсмажуємо цибулю, баклажан і кабачок. Солимо овочі за смаком і посипаємо приправою імбиру.
    5. Тонко ріжемо перець солодкий: червоний, жовтий і зелений.
    6. Ріжемо кільцями маслини.
    7. Змащуємо основу густим томатним соусом і посипаємо орегано.
    8. Рівномірно розсипаємо тертий сир Моцарела (або інший твердий сир за смаком).
    9. Поверх сиру розкладаємо обсмажені овочі, кладемо порізані маслини і салатний перець.
    10. Ставимо піцу в гарячу духовку і випікаємо до готовності тіста 10-15 хвилин.

Як бачиш, приготувати піцу — швидке заняття. А скільки радості вона принесе тобі і твоїм близьким, адже ситий шлунок дорівнює задоволеній людині!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: