Святкові печінкові торти і як прикрасити ними стіл. І салат, і закуска, і несолодкий торт одночасно
- Шаруваті, ароматні, ситні й смачні печінкові торти з легкістю урізноманітнюють твоє повсякденне меню і сподобаються навіть тим, хто на дух не переносить печінку.
Що можна приготувати з печінки:
Який би рецепт приготування печінкового торта ти не вибрав, не забудь перед приготуванням ознайомитися з нашими корисними рекомендаціями.
1. Перед приготуванням торта добре очисти печінку. Акуратно виріж плівки й кров’яні протоки.
2. Щоб печінка в готовій страві не гірчила, вимочи її в молоці 1-2 години. Завдяки цьому не буде відчуватися кров’яного присмаку, гіркоти та сторонніх запахів.
3. Якщо приготування зі свинячої печінки здається тобі складною, спробуй замінити її на курячу. Куряча печінка НЕ примхлива, не гірчить, готується дуже швидко, і ти не будеш боятися, що десь не пропеклося.
Печінковий торт з кабачками
Цей печінковий торт відрізняється від звичних тортів тим, що шари корисного субпродукту чергуються з не менш корисними оладками з сезонних кабачків, а калорійний майонез замінений на ніжний вершковий соус з дивовижним часниковим ароматом.
Інгредієнти:
- 500 г кабачків
- 500 г курячої печінки
- 4 яйця
- 150 г борошна
- 0,5 ст. сметани (15% – ї жирності)
- 100 г твердого сиру
- 100 г часнику
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 пучок зелені
- сіль, перець за смаком
Приготування:
1. Вимий кабачки, натри на крупній терці та відіжми зайву рідину з отриманої кашки.
2. Додай до кабачків яйця, 75 г борошна і сіль. Ретельно перемішай кабачкове тісто.
3. На розігріту пательню дай трохи рослинної олії та обсмаж кабачкові млинці на середньому вогні. З вказаної кількості інгредієнтів вийде 3-4 великих млинців.
4. Промий печінку, очисти від плівок і подрібни за допомогою м’ясорубки або блендера. Додай решту борошна, 2 яйця і сіль за смаком. Гарненько перемішай.
5. З отриманого тіста на розігрітій пательні обсмажи 3-4 печінкові млинці великого діаметра.
6. Змішай сметану з подрібненим часником і зеленню за допомогою блендера. Соус для печінкового торта готовий!
7. По черзі виклади кабачкові та печінкові млинці один на одного, обмазавши кожен шар часниковим соусом і посипавши тертим сиром. Подавай смачний печінковий торт охолодженим, прикрасивши подрібненим яєчним жовтком і зеленню.
Торт з печінки з морквою і сирним кремом
Інгредієнти для млинців:
- 600 г печінки
- 2 яйця
- 2 ст. л. сметани
- 100 мл молока
- 1 ч. л. солі
- 80 г борошна
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 ч. л. італійських трав
- 1/2 ч. л. червоного солодкого перцю
Інгредієнти для крему:
- 150 г твердого сиру
- 150 г майонезу
- 1 невелика морква
- 3 яйця
- 1/2 ч. л. італійських трав
- сіль за смаком
Приготування:
1. Печінку ретельно промий, очисти від плівок, жиру і подрібни за допомогою блендера або м’ясорубки. Перелий в глибоку миску.
2. До подрібненої печінки додай яйця, сметану, сіль, італійські трави та солодкий червоний перець. Гарненько перемішай.
3. До отриманої суміші додай просіяне борошно і молоко. За допомогою віночка заміси рідке однорідне тісто для млинців. Якщо тісто виходить дуже густим, додай ще трохи молока.
4. Дай тісту постояти 20-30 хвилин, а після додай 2 ст. л. рослинної олії, перемішай.
5. Обсмаж млинці на розігрітій пательні з обох боків до рум’яної корочки. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 12-13 тонких печінкових млинців.
6. Поки млинці остигають, приготуй крем. Сир натри на великій тертці. Моркву і яйця відварити, подрібни і додай до сиру.
7. Додай майонез, прянощі та збий за допомогою блендера до однорідності. Крем готовий!
8. Промаж млинці кремом, що вийшов, укладаючи один на одного. Ретельно змасти боки й верх торта, а потім відправ в холодильник на 2 години для просочення.
9. Готовий торт прикрась зеленню, розріж на порційні шматочки та швидше подавай до столу. Смачного!
Печінковий торт з вівсяним борошном
Інгредієнти:
- 5 яєць
- 1 кг печінки
- 5 ст. л. гречаного борошна
- 2 ст. л. крохмалю
- 300 мл молока
- сіль, часник, майонез і перець за смаком
- рослинна олія для смаження
Приготування:
1. Промий, обсуши та пропусти через м’ясорубку печінку, а потім додатково подрібни її в блендері.
2. Додай яйця, молоко, сіль і перець, перемішай та поступово всипай борошно і крохмаль.
3. Дай тісту пів години постояти, після чого смаж на добре розігрітій і змащеній олією пательні печінкові млинці до легкої золотистої корочки.
4. Готові млинці остуди та перемаж майонезом, змішаним з декількома зубчиками часнику. Дай просочитися і подавай, нарізаючи порційними шматочками. Смачного!
Печінкова запіканка «По-царськи»
Інгредієнти:
- 700 г печінки
- 120 г манки
- 1 яйце
- 120 мл молока
- 3 цибулини
- 3 моркви
- сушений базилік, прованські трави, сіль і перець за смаком
- рослинної олії для смаження
- 150 г сиру (за бажанням)
- товчені сухарі
Приготування:
1. Пропусти будь-яку печінку (найніжніший смак виходить з курячої) через найдрібніші отвори м’ясорубки.
2. Додай манку і молоко, перемішай. Слідом додай яйце, улюблені спеції й гарненько збий. Залиш фарш настоятися.
3. Наріж півкільцями цибулю, натри на тертці моркву. Обсмажуй овочі до м’якості. Посоли та поперчи.
4. Вистели фольгою форму для запікання. Змасти її рослинною олією і посип сухарями.
5. Першим шаром виклади половину обсмажених овочів.
6. Потім вилий половину печінкового фаршу, сформуй шар тертого сиру, вилий другу половину фаршу і виклади залишок овочів.
7. Відправ форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1 годину і 20 хвилин.
8. Завдяки фользі запіканка легко витягується з форми. Подавати її можна як гарячою, так і холодною.
9. Смачного!
Легкий печінковий тортик
Інгредієнти:
- 500-700 г печінки
- 70 г вівсянки
- 3 яйця
- 2 цибулини
- молоко (скільки піде)
- перець і сіль за смаком
- 200 г жирних вершків
- сік лимона
- пару зубчиків часнику
Приготування:
1. Замочи вівсянку в молоці.
2. Пропусти печінку разом з вівсянкою через найдрібнішу насадку на м’ясорубці.
3. Додай в фарш яйця, перемішай до однорідності та приготуй млинці.
4. Збий вершки, додай сік лимона і пропущений через прес часник, поперчи.
5. Виклади млинці один на одного, змасти вершковим кремом, зверху оформи торт зеленню, дай настоятися пів години перед подачею.
6. Смачного!
Тепер ти знаєш, як приготувати торт з печінки смачно і просто. Для святкового столу можна зробити один великий печінковий торт або подати цю закуску порційно, приготувавши з печінкового тіста не млинці, а оладки. У будь-якому випадку всі порадіють такій апетитній цікаві страві!