15 найсмачніших рецептів салатів з кабачків на зиму

Ніжний смак і низька калорійність плодів зробили цей овоч одним з найулюбленіших і найпоширеніших. Ви, звичайно ж, здогадалися, про який з овочів йде мова? Так-так, саме про кабачок

З нього готують рагу і соте, млинці і деруни, лечо та рататуй, варять варення і роблять торти , їх запікають і фарширують. А ще з кабачків виходять дуже смачні салати, які без проблем можуть зберігатися всю зиму.

Салат з кабачків в медовому соусі

Вам знадобиться:

  • Кабачки – 1 кг.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – 1 ч.ложка (без гірки).
  • Мелений чорний перець – 1/3 ч.ложки.

Для маринаду потрібно:

  • Оливкова олія – ​​200 мл.
  • Оцет 6% – 4 столові ложки.
  • Мед – 3 ч.ложки.
  • Часник – 4 зубчики середньої величини.

Рецепт приготування:

  1. Кабачки вимити, розрізати впоперек на 2 частини, потім кожну ще навпіл (уздовж). Потім кожну з частин нарізати довгими пластинами завтовшки близько 0,5 см.
  2. Петрушку помити і дрібно нарізати.
  3. Кабачки скласти в каструлю, посолити, додати чорний мелений перець і петрушку. Залишити так на півгодини.
  4. Часник очистити і натерти на найдрібнішу тертку.
  5. Приготувати маринад: змішати мед (якщо густий – розтопити на водяній бані) з оливковою олією, часником і оцтом.
  6. З кабачків злити рідину, що утворилася, залити маринадом, перемішати.
  7. Розкласти готовий салат по чистих банках, стерилізувати 30 хвилин (для банок місткістю 0,5 л.), Закатати, остудити. Помістити на зберігання в прохолодне приміщення.

Салат з кабачків з хріном і перцем

Вам знадобиться:

  • Кабачки – 2,5 кг.
  • Перець солодкий – 1 кг.
  • Часник – 2 головки середнього розміру.
  • Хрін – 100 гр.
  • Петрушка – 5 гілочок.

Для маринаду потрібно:

  • Олія рафінована – 300 гр.
  • Сік томатний – 100 мл.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 1.5 ст.ложки.
  • Оцет 9% – 100 мл.

Рецепт приготування:

  1. Молоді кабачки вимити і нарізати на невеликі шматочки.
  2. Перець добре вимити, видалити насіння і порізати кубиками.
  3. Часник і хрін вимити, почистити і подрібнити за допомогою м’ясорубки.
  4. Приготувати маринад: змішати рослинну олію, томатний сік, сіль і цукор.
  5. У каструльку покласти подрібнений часник, хрін, перець і дрібно нарізані кабачки. Залити маринадом. Проварити на середньому вогні 20 хвилин (після закипання), за 5 хвилин до кінця варіння додати оцет.
  6. Гарячий салат розкласти в підготовлені банки, в кожну поверх нього покласти по листочку петрушки. Стерилізувати 10 хвилин (час вказано для банок ємністю 0,5 л.). Закатати, гарненько укутати і залишити так до повного охолодження. Зберігати салат потрібно в прохолодному місці.

Салат з кабачків з соусом

Вам знадобиться:

  • Кабачки – 3,5 кг.
  • Морква – 0,5 кг.
  • Часник – 4 головки середнього розміру.
  • Оцет – 150 мл.

Для маринаду потрібно:

  • Томатний соус – 500 мл.
  • Олія – ​​200 мл.
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 2 столові ложки.
  • Перець червоний мелений (пекучий) – за смаком.

Рецепт приготування:

  1. Кабачки вимити і нарізати кубиками, приблизно 1,5 на 1,5 сантиметра.
  2. Моркву помити, почистити і натерти на крупній тертці.
  3. Приготувати маринад з рослинної олії, солі, цукру, червоного меленого перцю (якщо хочете отримати більш гострий смак) і томатного соусу.
  4. У закипілий маринад покласти кабачки, моркву, часник (попередньо очищений і подрібнений за допомогою часничниці) і проварити все разом 25 хвилин.
  5. Потім додати оцет і варити салат ще 5 хвилин. Потім розкласти по стерилізованим банкам, закатати, остудити. Помістити на зберігання в прохолодне приміщення.

Важливо: Для приготування цього салату можна використовувати не тільки молоді, а й перезрілі кабачки. Переспілі плоди потрібно почистити і видалити у них серцевину з насінням.

Салат з кабачків «Під грузді»

Вам знадобиться:

  • Кабачки цукіні – 3 кг.
  • Петрушка свіжа – 1 пучок.
  • Кріп свіжий – 1 пучок.
  • Часник – 2 шт. середньої величини
  • Рафінована олія – ​​200 мл.
  • Оцет 9% – 200 мл.
  • Сіль – 2 столові ложки.
  • Перець чорний мелений – 1 ст.ложка.
  • Цукор – 150 гр.

Рецепт приготування:

  1. Кабачки помити, очистити від шкірки і нарізати невеликими скибочками близько 0,5 сантиметра завтовшки.
  2. Зелень петрушки і кропу теж добре вимити і дрібно нарізати.
  3. Часник почистити і подрібнити за допомогою часничниці.
  4. До кабачків додати подрібнену зелень, часник, олію, оцет, сіль, чорний мелений перець, цукор. Все добре перемішати і залишити на 3 години.
  5. Потім розкласти салат по банках, стерилізувати 15 хвилин (для 0,5 л. тари), закатати і, не закутуючи, дати охолонути.
  6. Зберігати в прохолодному приміщенні.

Салат з кабачків по-корейськи

Вам знадобиться:

  • Кабачки – 1,5 кг.
  • Болгарський перець – 200 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Часник – 2 головки середнього розміру.
  • Приправа для корейської моркви – 2 столові ложки (без гірки).

Для маринаду потрібно:

  • Олія рафінована – 100 мл.
  • Цукор – 0,5 склянки.
  • Сіль – 1 ст.ложка.
  • Оцет 6% – 100 мл.

Рецепт приготування:

  1. Кабачки помити (якщо плоди перестиглі – очистити від шкірки, видалити серцевину і насіння) і натерти на спеціальній тертці – для моркви по-корейськи.
  2. Перець вимити, видалити насіння і нарізати невеликими шматочками.
  3. Вимиту і очищену моркву теж натерти на спеціальній тертці для моркви по-корейськи.
  4. Почистити і натерти на самій дрібній тертці часник.
  5. Перемішати кабачки, перець, моркву, часник, приправу для моркви по-корейськи і поставити в холодильник на 5 годин.
  6. З оцту, солі, цукру і рослинного масла приготувати маринад, але не нагрівати його.
  7. Овочі залити маринадом, ретельно перемішати і розкласти по стерилізованим банкам.
  8. Банки з салатом стерилізувати 15-20 хвилин (0,5 л), закатати. Після охолодження помістити на зберігання в прохолодне приміщення.

Салат з кабачків «Три смаки»

Вам знадобиться:

  • Кабачки – 2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Часник – 1 головка середнього розміру.
  • Олія – ​​близько 200 мл.
  • Оцет 6% – 2,5 ст.ложки.
  • Селера – невеликий пучок.
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч.ложки.
  • Сіль – 1 ст.ложка.

Рецепт приготування:

  1. Кабачки помити і нарізати кружальцями завтовшки приблизно 0,8 см.
  2. На розігріту сковороду налийте олію (1-2 столові ложки). Коли вона розжариться – викладайте кабачки. Обсмажте їх з обох боків до рум’яної скоринки і складіть в каструльку.
  3. Почищену цибулю наріжте дрібними кубиками і підсмажте до золотистого кольору.
  4. Часник очистіть і подрібніть, використовуючи часникодавку.
  5. Селеру помийте і дрібно наріжте.
  6. Складіть в одну ємність: кабачки, цибулю, часник, селеру, чорний мелений перець. Влийте туди ж залишкиолії, додайте сіль і добре перемішайте.
  7. Розкладіть салат в підготовлені банки (0,5 л), поставте в киплячу воду на 25 хвилин. Потім додайте в кожну банку по 1 столовій ложці оцту і стерилізуйте їх ще 5 хвилин. Закатайте, остудіть. Зберігати салат необхідно в прохолодному місці.

Салат “Дивовижний”

Вам знадобиться:

  • Кабачки – 3 кг.
  • Помідори – 1 кг.
  • Гриби свіжі (шампіньйони) – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Рослинна олія – ​​200 мл.
  • Зелень кропу – 2 пучки.
  • Сіль – 2,5 ст.ложки.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.ложки.
  • Оцет – 200 мл.

Рецепт приготування:

  1. Кабачки помити і нарізати кружальцями завтовшки близько 0,8 см.
  2. Посолити, кожен обсмажити з двох сторін на рослинній олії.
  3. Цибулю почистити, помити і нарізати тонкими півкільцями.
  4. Гриби вимити, порізати на невеликі шматочки і відварити в солоній (1 ст.ложка солі на 1 літр) воді 5 хвилин.
  5. Відварені гриби обсмажити в невеликій кількості рослинного олії.
  6. Змішати кабачки з грибами, додати трохи олії і тушкувати 15 хвилин на невеликому вогні.
  7. Томати помити, нарізати кружальцями завтовшки близько 0,8 см, злегка посолити і обсмажити на олії з обох сторін.
  8. До кабачків з грибами додати томати, попередньо вимиту і посічену зелень кропу, подрібнену цибулю, чорний мелений перець, сіль, що залишилася, рослинну олію, оцет. Все добре перемішати і тушкувати на повільному вогні ще 5 хвилин.
  9. Гарячий салат розкласти в підготовлені банки, стерилізувати 35 хвилин (час вказано для ємності 0,5 л.), Закатати, остудити. Помістити на зберігання в прохолодне місце.

Салат з кабачків з майонезом

Вам знадобиться:

  • Кабачки – 4 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Майонез – 250 гр.
  • Оцет 9% – 250 мл.
  • Рослинна олія – ​​250 мл.
  • Цукор – 7 ст.ложок (без гірки).
  • Сіль – 4 столові ложки (без гірки).
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.ложки.

Рецепт приготування:

  1. Кабачки помити і нарізати невеликими кубиками.
  2. Моркву помити, почистити і нарізати невеликими шматочками.
  3. Цибулю почистити і дрібно нарізати.
  4. Кабачки, цибулю, моркву, майонез, оцет, олію, цукор, сіль і перець скласти в одну ємність, гарненько перемішати. Потім розкласти по заздалегідь підготовлених банках (0,5 л), стерилізувати 40 хвилин і закатати. Зберігати салат з кабачків з майонезом необхідно в прохолодному приміщенні.

Салат з кабачків з лимоном та базиліком

Вам знадобиться:

  • Кабачки (обов’язково молоді) – 1 кг.
  • Перець болгарський – 1 шт. (великий).
  • Лимон – 1 шт. (середнього розміру).
  • Базилік – 1 пучок.
  • Петрушка – 5 гілочок.
  • Соняшникова олія – ​​близько 200 мл.
  • Оливкова олія – ​​близько 200 мл.
  • Перець чилі – на кінчику ножа.

Для маринаду потрібно:

  • Вода – 800 мл.
  • Яблучний оцет – 300 гр.
  • Сіль – 1 ст.ложка.
  • Цукор – 2 ч.ложки.

Рецепт приготування:

  1. Кабачки вимити і нарізати кружальцями завтовшки близько 5 мм.
  2. Змішати оцет з водою, додати цукор, сіль і довести отриману суміш до кипіння.
  3. У закипілий маринад опустити кабачки, прокип’ятити їх близько 3 хвилин. Вийняти, обсушити і злегка обсмажити на олії з двох сторін.
  4. Болгарський перець помити, видалити насіння і нарізати невеликими кубиками.
  5. Лимон вимити, видалити насіння і нарізати маленькими шматочками разом з шкіркою. Змішати з болгарським перцем і попередньо вимитими і подрібненими базиліком і петрушкою.
  6. До суміші з лимона, перцю і базиліка додати оливкову і залишки соняшникової олії, перець чилі. Все добре перемішати.
  7. Обсмажені кабачки розкласти по стерилізованих банках наступним чином: шар кабачків – шар суміші з лимона, базиліка, оливкового масла, перцю. Банки ємністю 0,5 л. стерилізувати 30 хвилин. Закатати, остудити і помістити на зберігання в прохолодне приміщення.

Салат з кабачків з яблучним соком

Вам знадобиться:

  • Кабачки – 2 кг.
  • Яблучний сік – 200 мл.
  • Рафінована олія – ​​200 мл.
  • Вода – 200 мл.
  • Часник – 1 велика головка.
  • Оцет – 2 столові ложки.
  • Цукор – 1,5 ст.ложки (без гірки).
  • Сіль – 1, 5 ст.ложки (без гірки).

Рецепт приготування:

  1. Кабачки вимити, нарізати тоненькими довгими пластинками і закласти в чисті підготовлені банки.
  2. Часник очистити і натерти на найдрібнішу тертку.
  3. Змішати яблучний сік, воду, цукор, сіль, олію, оцет і тертий часник. Довести маринад до кипіння і залити в банки (0,5 л.) з кабачками.
  4. Простерилізувати 10 хвилин і закатати.
  5. Перевернути банки кришками вниз і закутати ковдрою. Після повного охолодження перенести заготовки на зберігання в прохолодне місце.

Салат з кабачків «З родзинкою»

Вам знадобиться:

  • Кабачки молоді – 1 кг.
  • Перець солодкий – 400 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Слива (НЕ перезріла) – 200 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 1 велика головка.
  • Рослинна олія – ​​150 мл.
  • Томатна паста – 2 столові ложки.
  • Оцет 9% – 75 мл.
  • Сіль – 25 гр. (1 ст.ложка).
  • Цукор – 100 гр.

Рецепт приготування:

  1. Кабачки вимити і нарізати кубиками приблизно 1,5 на 1,5 сантиметра.
  2. Перець помити, почистити і порізати невеликими шматочками.
  3. Моркву вимити, очистити і нарізати маленькими кубиками.
  4. Сливи помити, видалити кісточки і подрібнити за допомогою м’ясорубки або блендера.
  5. Петрушку вимити і дрібно нарізати.
  6. Часник очистити і натерти на дрібній тертці.
  7. Кабачки, перець, моркву і сливи скласти в каструлю, додати сіль, томатну пасту, олію і цукор. Все добре перемішати і проварити 20 хвилин.
  8. Через зазначений час додати часник, оцет, петрушку і варити ще 10 хвилин.
  9. Гарячий салат розкласти по стерилізованих банках, закатати.

Салат «Тещин язик»

Вам знадобиться:

  • Кабачки молоді (можна взяти цукіні) – 3 кг.
  • Томатний сік – 1,5 л.
  • Рослинна олія (без запаху) – 250 мл.
  • Томатна паста – 2 столові ложки.
  • Болгарський перець – 500 гр.
  • Часник – 150 гр.
  • Перець чилі – 2 невеликих.
  • Сіль – 3 столові ложки (без верху).
  • Цукор – 200 гр.
  • Оцет 9% – 200 гр.
  • Гірчиця (готова) – 1 ст.ложка.

Рецепт приготування:

  1. Кабачки вимити, порізати “стовпчиками” довжиною близько 10 см. Кожен «стовпчик» розрізати уздовж на пластини товщиною близько 0,5 см.
  2. Болгарський перець і перець чилі (попередньо вимиті та очищені від насіння), а також заздалегідь очищений часник подрібнити у блендері або м’ясорубці.
  3. Скласти кабачки в каструлю, додати до них цукор, сіль, олію, томатну пасту, томатний сік, гірчицю, подрібнений перець, часник. Все перемішати і варити 30 хвилин (з моменту закипання) на невеликому вогні.
  4. Через півгодини додати оцет і дати покипіти ще 5 хвилин. Потім салат розкласти по стерилізованих банках і закатати.

Салат з кабачків з часником і зеленню

Вам знадобиться:

  • Кабачки (обов’язково молоді) – 1 кг.
  • Часник – 1 велика головка.
  • Петрушка – 10 гілочок.
  • Базилік – 5 гілочок.
  • Кріп – 5 гілочок.
  • Олія – ​​близько 100 мл. для смаження + 50 мл. для заливки.
  • Оцет 9% – 2 столові ложки.
  • Сіль – 1 ч.ложка (без гірки).

Рецепт приготування:

  1. Кабачки вимити і порізати тоненькими кружальцями завтовшки близько 0,8 – 1 см.
  2. Кружечки посолити, обсмажити з двох сторін на соняшниковій олії до золотистого кольору.
  3. Часник очистити та подрібнити в часникодавці.
  4. Петрушку, базилік і кріп помити й дрібно нарізати.
  5. Олію прокип’ятити, охолодити і налити по 3 столові ложки на дно кожної банки.
  6. Пошарово укласти кабачки, пересипаючи зеленню і часником кожен шар.
  7. Заповнивши банки доверху потрібно трохи ущільнити вміст, щоб він повністю покрився олією.
  8. У кожну банку (0,5 л.) з салатом влити по 1 столові ложки оцту, стерилізувати 30-35 хвилин, закатати.

Салат з кабачків з буряком

Вам знадобиться:

  • Кабачки – 4 кг.
  • Буряк – 2 кг.
  • Ріпчаста цибуля – 2 кг.
  • Цукор – 400 гр.
  • Олія – ​​200 мл.
  • Сіль – 4 столові ложки.
  • Оцет 9% – 200 мл.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.ложки.

Рецепт приготування:

  1. Кабачки помити (якщо плоди перезрілі – очистити від шкірки і насіння) і натерти на самій великій тертці.
  2. Буряк помити, почистити і теж натерти на крупній тертці.
  3. Цибулю почистити і нарізати тонкими довгастими шматочками.
  4. Кабачки, буряк і цибулю скласти в каструльку, додати цукор, рослинну олію, сіль і чорний мелений перець. Варити 35 хвилин (з моменту закипання) на маленькому вогні.
  5. Через зазначений час додати оцет, добре перемішати і проварити ще 5 хвилин.
  6. Готовий салат гарячим розкласти по стерилізованих банках і закатати.

Салат з кабачків з огірками

Вам знадобиться:

  • Кабачки (молоді) – 1,5 кг.
  • Огірки (переросли) – 1,5 кг.
  • Томати – 200 гр.
  • Часник – 1 велика головка.
  • Морква – 100 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Паста томатна – 150 гр.
  • Олія – ​​100 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1,5 ст.ложки.
  • Оцет 9% – 100 мл.

Рецепт приготування:

  1. Кабачки вимити і нарізати кубиками розміром приблизно 1,5 на 1,5 сантиметра.
  2. Огірки (середнього розміру) вимити, очистити від шкірки і порізати на кубики.
  3. Томати помити і нарізати маленькими шматочками.
  4. Морквину очистити, помити і натерти на великій тертці.
  5. Очищений часник натерти на дрібній тертці.
  6. Скласти в каструлю кабачки, огірки, томати і моркву, додати томатну пасту, сіль, цукор, олію. Все акуратно перемішати і проварити 35 хвилин (з моменту закипання).
  7. Додати в салат часник, заздалегідь вимиту і подрібнену петрушку, оцет і ретельно перемішати. Проварити ще 5 хвилин, розкласти по стерилізованим банкам, закатати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: