Торт наполеон на сковороді — як готувати з заварним кремом або згущеним молоком
від Denzhyttya
28 Вересня, 2019
З заварним кремом
- Час: 90-110 хвилин.
- Кількість порцій: 4-5 персон.
- Калорійність страви: 308 ккал/100 г.
- Призначення: десерт.
- Складність: легка.
Прикрасити готовий кондитерський виріб можна свіжими ягодами, цукровою пудрою, цукатами або шоколадною крихтою. Пам’ятайте, що торту слід дати настоятися в холодильнику перед подачею. Цей процес займе мінімум півгодини.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 0,5 кг;
- цукор-пісок – 400 г;
- вершкове масло – 250 г;
- яйця курячі – 6 шт.;
- рослинна рафінована олія – 2 ст. л.;
- сода – ? ч. л.;
- ванілін – ? ч. л.;
- оцет столовий – ? ч. л.;
- молоко – 1 л.
Спосіб приготування:
- Вершкове масло розімніть.
- Половину яєць розбийте в глибоку ємність і збийте з цукром (200 грам) до утворення піни.
- Введіть 100 грам вершкового масла.
- Додайте соду, погасивши її перед цим оцтом.
- Почніть збивати підготовлену масу міксером на мінімальній швидкості або віночком. Поступово вводите борошно (залиште 2 ст. л. на крем).
- Отримане тісто перекладіть в тепле місце, накрийте рушником і залиште на 30-40 хвилин.
- Залишилися яйця і цукор з’єднайте, збийте до отримання пінливої маси.
- Борошно просійте, поступово введіть в заготовку для крему, не припиняючи збивання.
- Влийте холодне молоко.
- Доведіть масу до однорідності і поставте на середній вогонь.
- Постійно помішуйте крем. Дочекайтеся закипання зніміть заготовку з вогню, введіть масло і ванілін, збийте густий крем віночком.
- Настоявшееся тісто розділіть на 11-12 рівних шматочків і розкачайте їх у коржі.
- Пласти тіста обсмажте на сковороді, змазаній рослинною олією, виставивши під нею середній вогонь. Обидві сторони смажте по 15-20 секунд.
- Охолодіть підготовлені компоненти торта наполеон до 12-17 °C.
- Зберіть десерт, промазуючи кожен шар кремом, боки і верхню частину виробу.
Простий рецепт зі згущеним молоком
- Час: 90-110 хвилин.
- Кількість порцій: 4-5 персон.
- Калорійність страви: 296 ккал/100 г.
- Призначення: десерт.
- Складність: легка.
Рецепт торта наполеон на сковороді можна зробити більш цікавим за рахунок декорування. Використовувати розтоплений шоколад з маслом, щоб малювати візерунки, присипте десерт цукатами або кокосовою стружкою, додайте соковиті ягоди.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 0,5 кг;
- яйця курячі – 3 шт.;
- сода – ? ч. л.;
- оцет столовий – ? ч. л.;
- рослинне масло – 1 ст. л.;
- ванілін – 1 ч. л.;
- цукор-пісок – 2 ст. л.;
- молоко – 500 мл;
- вершкове масло – 150 г;
- згущене молоко – 400 г.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску або чашу стаціонарного міксера перелийте згущене молоко, вибийте туди ж яйце, починайте збивати масу.
- Додайте соду, погасивши її попередньо оцтом.
- Відкладіть 150 грам борошна, щоб приготувати з неї крем. Решту просійте, поступово введіть в взбиваемую основу тесту.
- Припылите стіл або дошку борошном, вимісити на ній підготовлене тісто для торта наполеон. Розділіть його на 7-8 рівних грудочок.
- Розкачайте коржі, випікайте їх на сковороді, змазаній рослинною олією, по 15-20 секунд з обох сторін.
- Отримані пласти обріжте ножем, щоб вони придбали однакову форму. Обрізки потім будуть використані для прикраси торта наполеон.
- В ковшике або каструлі змішайте цукор, яйця, ванілін, молоко борошно. Ретельно збийте масу виделкою або вінчиком, щоб позбутися від грудочок.
- Заготовку для крему вываривайте на середньому вогні до закипання, постійно помішуючи. Потім зніміть з плити і охолодіть.
- Зберіть торт наполеон, промазуючи коржі кремом з обох боків і з боків. Зверху вилийте залишився крем, посипте подрібненими в крихту обрізками.
- Перед подачею дайте десерту настоятися в холодильнику 35-40 хвилин.
Секрети приготування десерту на сковороді
Смак і аромат кондитерського виробу сильно залежить від правильно підібраних продуктів і вірно підготовлених напівфабрикатів. Щоб торт наполеон вийшов смачним і ніжним, спробуйте скористатися наступними порадами:
- не використовуйте маргарин і дешеве масло – вони можуть зіпсувати смак страви;
- зробити коржі більш повітряними можна, якщо що входять до їх складу яйця збити з сіллю (1 щіпка на 2 яйця) перед додаванням в тісто;
- краще використовувати сковороду з товстим дном (в ідеалі чавунну): вона забезпечує рівномірне прогрівання коржа;
- не кладіть коржі на непрогрітому сковороду, інакше вони вийдуть занадто сухими;
- перед закладкою коржа протріть сковороду від крихт серветкою або спеціальної чистою ганчіркою.