Відмінна закуска з огірків на зиму – рецепт з маминого зошита
Огірки по-корейськи смачна і в той же час дуже проста заготовка на зиму. Їх можна буде подавати до будь-якого прийому їжі і навіть поставити на святковий стіл. Огірочки виходять дуже смачні і пікантні. Ми вважаємо, що вашим близьким і гостям вони обов’язково сподобаються.
Необхідні продукти
- 3 кілограми огірків.
- 500 грам цибулі.
- 500 г моркви.
- 160 мілілітрів оцту 9%.
- 4 столові ложки цукру.
- 2,5 столові ложки солі.
- 250 мілілітрів соняшникової олії.
- пучок кропу.
- 2 упаковки приправи для моркви.
Закуска з огірків на зиму: покроковий процес приготування
Огірки промиваємо, кладемо в чашку і заливаємо водою. залишаємо на 2 години.
У огірків відрізаємо хвостики і нарізаємо довільним порядком (брусочками або кільцями). Перекладаємо в глибоку миску.
Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями. Додаємо до огірків.
Очищену моркву натираємо на тертці і додаємо до решти продуктів. Туди ж кладемо подрібнений кріп, всипаємо сіль, цукор, приправи для моркви по-корейськи, вливаємо оцет і олію. Все добре перемішуємо.
У такому вигляді огірки залишаємо на 2 години, за цей час 2-3 рази перемішуємо їх.
Отриману закуску розкладаємо по стерилізованим баночках, розливаємо в них рідину і накриваємо кришками.
Банки ставимо в каструлю і заливаємо водою по «плечики».
Ставимо їх на плиту і доводимо до кипіння. Стерилізуємо 10 хвилин, а потім щільно закатуємо баночки, прибираємо під плед і залишаємо до повного охолодження.