5 причин почати їсти мандарини
Мандарини особливо популярні у новорічні свята. Насправді цей корисний фрукт треба вживати набагато частіше . Зібрали причини, через які варто мати під рукою освіжаючі цитрусові.
1. Допоможуть схуднути
Завдяки мандаринам можна швидше зробити гарну фігуру. Вони можуть допомогти вам схуднути завдяки флавоноїду нобілетину (Nobiletin). Він знаходиться в цитрусових, стимулює спалювання жиру і пригнічує гени, відповідальні за його утворення. Ефект аналогічний дії флавоноїду нарингеніна, що міститься в грейпфруті, але приблизно в десять разів ефективніший. Дослідники виявили найвищу концентрацію нобілетину в білій м’якоті під шкіркою і в прожилках між дольками – тобто в тих частинах мандарину, які ми зазвичай викидаємо.
2. Захист печінки
За позитивним ефектом теж стоїть нобілетін. Допомагає у процесі, завдяки чому зайвий жир не може накопичуватися у печінці. В результаті мандарин зміцнює стан цього органу, який проводить процес детоксикації організму.
3. Зміцнення кісток
Мандарини – гарне джерело кальцію, важливе не тільки для міцних кісток, але і для здоров’я зубів. Кальцій зміцнює кістки, що запобігає остеопорозу. Перевагою є те, що поживні речовини, що є в мандаринах, добре засвоюються. Це пов’язано з фруктовими кислотами, які містяться у цитрусових. Мандарини постачають нас також іншими мінералами: магнієм, який захищає від судом та калієм, необхідним для роботи нервів та м’язів.
4. Покращення шкіри
У мандаринах міститься вітамін С, що робить їх справжнім фонтаном молодості. Він стимулює відновлення колагенової сполучної тканини в шкірі, що робить поверхню шкіри більш гладкою та пружною. Завдяки високому вмісту вітаміну Е, мандарин також є антивіковим фруктом. Вітамін Е захищає наші тканини від впливу вільних радикалів, що руйнують клітини організму, що уповільнює процеси старіння. Наша шкіра отримує користь від провітаміну А, який є важливим для регенерації клітин.
5. Підвищення імунітету
Осінь та зима – сезон застуд. У холодну пору року мандарини – це сильний захист від хвороботворних мікроорганізмів. Хороші дози вітаміну С та відмінний смак роблять мандарини ідеальним джерелом для зміцнення імунітету. Вони не лише покращують захисні сили організму, а й скорочують час лікування застуди. Щоб підвищити захисні сили організму, з’їдайте по 3-4 мандарини на день. Це покриє третину ваших щоденних потреб у вітаміні С.
Мандарини багаті на корисні поживні речовини. У середньому, в 100 г містяться наступні елементи.
Харчова цінність:
Енергія: 54 ккал
Вуглеводи: 10,10 г
Білки: 0,7 г
Жири: 0,3 г
Харчові волокна: 1,7 г
Вітаміни:
Фолієва кислота: 7,00 мкг
Вітамін B1: 0,06 мг
Вітамін В2: 0,03 мг
Вітамін C: 30,00 мг
бета-каротин (провітамін А): 105,00 мкг
Ніацин: 200 мкг
Мінерали:
Кальцій: 33 мг
Калій: 150 мг
Магній: 11 мг
Натрій: 1 мг
Фосфор: 20 мг
Будьте здорові!