Насіння гарбуза здатне запобігти різним хворобам: 7 причин вживати щодня

Насіння гарбуза здатне запобігти різним хворобам: 7 причин вживати щодня

Гарбузове насіння — найцінніший продукт, перелік застосування якого широкий і різноманітний. Великий вміст вітамінів, амінокислот і інших поживних речовин робить продукт незамінною складовою раціону.

Достатньо з’їдати жменьку гарбузового насіння  в день, щоб отримувати максимальну користь для власного організму. До складу звичайного городнього гарбуза входить велика кількість корисних мікроелементів та вітамінів, які насичують організм енергією, зміцнюють імунітет та знижують ймовірність розвитку ракових захворювань.

 

Ось основні корисні властивості гарбузового насіння:

  1. Цинк, вітамін А, вітамін Е, бета-каротин і зеаксантин — всі ці елементи здатні покращити гостроту зору, омолодити та відновити пружність шкіри.
  2. Містять величезну кількість аргініну. В організмі ця амінокислота сприяє розширенню судин, покращує потік крові по них, що служить профілактикою гіпертонічної хвороби. Все це зменшує можливість розвитку серцевого нападу та інсульту.
  3. Знижують кількість цукру в крові, оскільки містять велику кількість поліненасичених кислот.
  4. Якщо щодня вживати жменю гарбузового насіння, то рівень шкідливого холестерину в крові зменшиться на 13 відсотків.
  5. Насіння гарбуза містять антиоксиданти, які виводять з організму вільні радикали. Все це запобігає розвитку різних захворювань, включаючи й онкологію.
  6. До складу цього насіння входить цинк, який просто необхідний для здоров’я та міцності кісток.  Тому щоденне вживання гарбузового насіння знижує рівень загрози виникнення остеопорозу.
  7. Незамінний перекус для охочих скинути вагу. Ядерця гарбузового насіння це багато клітковини і білка, тому така їжа є чудовим варіантом перекусу, оскільки знижує відчуття голоду.

Окрім цього, гарбузове насіння знижує рівень стресу, покращує сон, омолоджує шкіру та сприяє чоловічому здоров’ю!

Як часто ви вживаєте гарбузове насіння?

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: