Це найважливий вітамін, без якого ваша печінка не працюватиме! Як його отримати

Напевно, всі знають, що печінка – найбільший орган у тілі! Ще б пак, адже саме їй доводиться справлятися з усіма речовинами, які потрапляють до організму разом з їжею. Але якщо печінка починає страждати, то без проблем не обійдеться.

Багато хто вважає, що проблеми з цим органом починаються тільки внаслідок вживання алкоголю. Але причин може бути значно більше: неправильне харчування, ожиріння, діабет 2 типу, порушений обмін речовин…

Але першорядна причина – нестача вітамінів і мікроелементів, які піклуються про здоров’я печінки.

Один з головних серед них – холін (вітамін В4). Він дуже важливий для повсякденної роботи організму, тому що підтримує здорове функціонування печінки, нервової системи, м’язової функції, травлення та метаболізму.

Виявляється, що однією з причин, яка може призвести до неалкогольної жирової хвороби печінки, може бути дефіцит холіну!

Неалкогольна жирова хвороба печінки – захворювання, яке з’являється внаслідок надмірного скупчення жиру в печінці. Через це там виникає запалення, фіброз, а закінчується все цирозом.

Не тільки дефіцит холіну може сприяти захворюванню, але навіть недостатнє його вживання. Вчені виявили, що у 70% людей з нестачею холіну мали неалкогольну жирову хворобу. Але як тільки вони почали вживати цей вітамін, ситуація змінилася на краще.

Що їсти для того, щоб організм отримував достатньо холіну:

  • Цвітну капусту
  • Броколі
  • Шпинат
  • Пророслу пшеницю
  • Соєві боби
  • Молоко 1% жирності
  • Тофу
  • Варену квасолю
  • Арахіс
  • Мигдаль
  • Коричневий рис.

Стаття несе інформаційний характер. Перед використанням порад, обговоріть їх зі своїм лікарем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: