Від яких помилок застерігав Микола Амосов тих, хто готує “пасту Амосова” на початку осені
Якщо твоє дитинство минуло в Радянському Союзі, ти, напевно, знаєш, що таке так звана “паста Амосова”.
Вона давно здобула славу ефективного народного засобу для зміцнення організму. Автором цієї «вітамінної бомби» є однойменний хірург – Микола Михайлович Амосов. Він радив цю суміш із сухофруктів і меду всім своїм пацієнтам для швидкого одужання.
Зараз питання підвищення імунітету стоїть особливо гостро. Саме тому ми вирішили нагадати вам про те, як приготувати цей надійний, дуже смачний і неймовірно корисний диво-засіб за лічені хвилини.
Паста Амосова
Ці ласощі потрібні всім і кожному: як у боротьбі з поточними недугами, так і з метою профілактики. Річ у тому, що паста Амосова, крім вищесказаного, відмінно підтримує роботу серця, попереджає застуди, а також покращує сон. Цей список можна продовжувати, але вже зараз зрозуміло, що така баночка з вітамінами повинна бути в кожному домі. Отже, як же приготувати цю знамениту пасту?
Інгредієнти:
- 150 г кураги
- 200-250 г лимона
- 150 г родзинок
- 150 г фініків
- 200-250 г меду
- 150 г інжиру
- 150 г волоських горіхів
Приготування:
- Для початку потрібно знати про декілька нюансів підготовки інгредієнтів. При виборі сухофруктів не варто купувати дуже красиві, блискучі. Ціна такого привабливого зовнішнього вигляду – обробка спеціальними хімічними сполуками.
Якщо ти вже придбала такі, то їх потрібно попередньо замочити на 20-30 хвилин у воді. Але це, треба сказати, не вітається в цьому випадку. Також навіть матові, хороші сухофрукти слід залити теплою водою на 5-7 хвилин, а потім просушити рушником. Фініки не потрібно замочувати, досить лише швидко промити під проточною водою. Потім також просушити рушником і видалити кісточки. - Проробивши попередні маніпуляції, миємо лимон, розрізаємо його на невеликі шматочки й витягуємо кісточки.
- Волоські горіхи ретельно перевіряємо на наявність залишків шкаралупи та перегородок.
- Всі підготовлені інгредієнти перекручуємо через м’ясорубку.
- До подрібненої однорідної суміші додаємо мед. Якщо він вже оцукрився, треба просто розтопити його на водяній бані. Робити це потрібно дуже акуратно і неспішно, оскільки мед не можна розігрівати при температурі вище 40 ℃. В іншому випадку він втратить всі свої корисні властивості та навіть може нашкодити.
- Все ретельно перемішуємо і перекладаємо в чисті сухі банки. Деякі люди радять їх простерилізувати про всяк випадок. Готово! Пасту Амосова потрібно зберігати в холодильнику під кришкою. Їсти її досить по 1 ч. л. перед їдою 2 рази на день.
Паста Амосова – досить бюджетний, але неймовірно корисний і простий у приготуванні продукт. Швидше заготовляй кілька баночок цієї вітамінної суміші, щоб забезпечити гарне самопочуття собі й своїм близьким. Бажаємо міцного здоров’я!