Золотий нектар! Очистіть кров і відновіть печінку на клітинному рівні
Користь
Варення з кульбаб надзвичайно корисно при захворюваннях печінки, жовчного міхура, сечовивідних шляхів. А також – при проблемах з легенями (астма, бронхіт) і при анемії.
Воно має антиоксидантні властивості, виводить шлаки з організму і є профілактичним засобом при боротьбі з онкологічними захворюваннями.
Варто відзначити, що в Китаї кульбаби застосовували в їжу ще в стародавні століття, і сьогодні їх там вважають овочем. А ось в Англії, готують смачне вино на основі квіток кульбаби. Підсмажені коріння замінюють каву в Німеччині.
Раніше на основі варення з кульбаб готували приворотне зілля. Тому, цей десерт в народі називають “варенням любові”.
Ми підготували два покрокових рецепти для того, щоб приготувати варення з кульбаб.
Рецепт №1
Як в першому так і в другому рецепті, для приготування бурштинового варення потрібно зібрати 360-400 квіток кульбаби з жовтою голівкою разом з чашолистками, але без стебла. Збір рослини найкраще проводити далеко від автомобільних доріг, заводів і фабрик.
Квітки промити, залити двома склянками холодної води і кип’ятити протягом двох хвилин.
На друшляк покласти шматок чистої марлі, відкинути на неї кульбаби і ретельно віджати.
У віджату жовту воду всипати сім склянок цукру, поставити на вогонь і довести до кипіння.
Кип’ятити протягом 7 хвилин з моменту закипання. Варення готове. Розлийте його у чисті скляні банки і закрийте кришками.
Рецепт №2
Більш складний процес передбачає те, що спочатку квітки кульбаби добу вимочують у холодній воді, потім їх віджимають, заливають 0,5 літрами води і кип’ятять п’ятнадцять хвилин.
За три хвилини до кінця варіння додають один-два порізаних лимонів разом з цедрою, кип’ятять, дають відвару настоятися протягом доби, проціджують, квітки і шматочки лимона викидають.
Додають у відвар 1-1,5 кг цукру і варять варення за два-три рази до кольору і в’язкості меду.
Чи існує шкода?
Безумовно, при наявності алергії або індивідуальної нестерпності організму, варення з кульбаб слід вживати з обережністю.
Стаття несе інформаційний характер. Перед використанням порад, обговоріть їх зі своїм лікарем.