Дивуємо гостей — готуємо на святковий стіл оселедець під шубою по-новому! Ця закуска тримає головні позиції серед традиційних новорічних страв разом із салатом «Олів’є» і бутербродами з ікрою. Рецепт «шуби» без буряка і моркви сподобається тим господиням, які бояться зіпсувати святковий манікюр кольоровими овочами. Чоловіки, думаю, теж високо оцінять салатик, в ньому досить багато цибулі, а оселедець з цибулькою під чарочку — те, що потрібно! Поєднання продуктів у рецепті безпрограшне, готується дуже швидко. Словом, якщо потрібно швидко накрити стіл із закусками, то цей рецепт «шуби»для вас!
Оселедець під шубою по-новому
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 4
Інгредієнти
1 слабосолоний оселедець;
1 середня цибулина;
50 г зеленої цибулі;
4 курячих яйця;
120 г сиру жирністю 50%;
3-4 середніх картоплини;
200 г майонезу;
сіль, чорний перець за смаком.
Спосіб приготування
Підготуємо продукти для оселедця під шубою. Уздовж хребта оселедця робимо неглибокий надріз, знімаємо шкіру. Відрізаємо голову та хвіст, розрізаємо черевце, дістаємо нутрощі, промиваємо тушку проточною холодною водою. Акуратно зрізаємо філе з хребта, дістаємо кісточки, які залишилися, філе ріжемо тонкими смужками. Картоплю чистимо, ріжемо скибочками завтовшки близько сантиметра, відварюємо в солоній воді до готовності, нарізаємо кубиками. Варені яйця розділяємо на білки та жовтки, білки натираємо на крупній тертці, жовтки на дрібній. Сир також натираємо на тертці, ріжемо дрібненько зелену цибульку (тільки пір’я), ріпчасту цибулю на «шубу» подрібнюємо дуже дрібно.
У класичну тарілку для оселедця кладемо приблизно 13 ріпчастої цибулі, на цибулю зверху — трохи майонезу.
Далі — філе оселедця, розкладаємо шматочки рівномірно по всій тарілці. На оселедець висипаємо цибулю, що залишилася, можна трохи посолити і поперчити за смаком. Шар цибулі змащуємо майонезом — у салатах із шарів майонез їх склеює, особливо такі розсипчасті як цибульні. Далі кладемо нарізану картоплю, можна натерти її на крупній овочевій тертці. Однак враховуйте, якщо картопля воскового сорту, то в натертому вигляді в оселедці під шубою може вийти дуже щільний та клейкий шар. На картоплю викладаємо яєчний білок, рясно змащуємо його майонезом, щоб наступний шар яєчних жовтків не розсипався. Насипаємо яєчні жовтки, розрівнюємо.
Потім на «шубу» йде шар тертого сиру. Сир для оселедця під шубою краще вибрати жирний та ніжний, так буде дуже смачно! На цьому етапі прибираємо закуску в холодильник до подачі (на 2-3 години, можна довше).
Зверху посередині салату наносимо шар майонезу, посипаємо зеленою цибулею, трохи притискаємо. Прикрашати оселедець під шубою зеленою цибулею потрібно перед подачею на стіл, якщо посипати заздалегідь, то цибулька підв’яне, і «шуба» буде мати похмурий вигляд. Вставляємо в край салату хвостик оселедця, щоб гості розуміли, що ховається під «шубою». Оселедець під шубою по-новому готовий — відправляємо закуску на святковий стіл.
Смачного! З новим роком! З Різдвом!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.