Готую на Різдво та Новий Рік. Торт із заварного тіста з ніжним кремом

Торт із заварного тіста з ніжним кремом, мигдальною посипкою. Крем можна робити за смаком та горіхи використовувати будь-які.

Інгредієнти:

  • яйця, 2 шт
  • цукор, 150 г
  • ванілін до смаку, щіпка солі
  • кукурудзяний крохмаль, 70 г
  • молоко, 500 мл
  • вода, 100 мл
  • масло вершкове, 80 г
  • борошно, 120 г
  • яйця, 4 шт
  • масло вершкове, 160 г
  • мигдальні чи інші горіхи

Приготування:

  1. Яйця збиваємо з цукром та ваніліном, крохмалем (якщо немає кукурудзяного, беріть картопляний).
  2. Вливаємо молоко та перемішуємо до однорідності. Варимо крем на маленькому вогні, перемішуючи до густого стану. Охолоджуємо під плівкою в контакт.
  3. Воду змішуємо із щіпкою солі, цукром та маслом, нагріваємо на плиті, поки масло повністю не розчиниться. Добавляємо просіяне борошно. Вимішуємо на плиті 2 хвилини, знімаємо з плити і трохи охолоджуємо.Готую на Різдво та Новий Рік. Торт із заварного тіста з ніжним кремом, мигдальною посипкою
  4. Яйце збиваємо віночком і вводимо частинами в тісто, добре вимішуючи.
  5. Тісто має вийти дуже густим та щільним.
  6. Ставимо форму на пергамент, відкреслюємо коло.
  7. Тісто перекладаємо в пакет та видавлюємо у кола. Так виходить акуратно та рівно. Залишки тіста видавлюємо у профітролі.Готую на Різдво та Новий Рік. Торт із заварного тіста з ніжним кремом, мигдальною посипкою
  8. Посипаємо мигдальними пелюстками чи подрібненими горішками велике коло з тіста.Готую на Різдво та Новий Рік. Торт із заварного тіста з ніжним кремом, мигдальною посипкою
  9. Випікаємо 30-35 хвилин при 180 градусах.
  10. Виймаємо та розрізаємо на два коржі.Готую на Різдво та Новий Рік. Торт із заварного тіста з ніжним кремом, мигдальною посипкою
  11. Розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишності і частинами вводимо крем, збиваємо до однорідності.
  12. Викладаємо крем на один корж, другим накриваємо.Готую на Різдво та Новий Рік. Торт із заварного тіста з ніжним кремом, мигдальною посипкою
  13. Зверху також наносимо крем та викладаємо маленькі профітролі. Або можна весь крем видавити у середину торта, а профітролі просто подати до столу.Готую на Різдво та Новий Рік. Торт із заварного тіста з ніжним кремом, мигдальною посипкою

Такий красивий і смачний торт точно сподобається вашій родині і ви станете його часто готувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: