Ніжний грушево-горіховий торт без випічки
- Така краса довго не затримається у вашому холодильнику.
Що б приготувати солодкого, легкого, без тіста і бажано без випічки? Спробуйте розкішний тришаровий грушевий торт! У ньому прекрасно все: вівсяно-горіховий грильяж в основі, ніжне желе на грушевому сиропі і повітряний сметанний крем. Його не потрібно запікати – просто з’єднайте всі інгредієнти і заморозьте в холодильнику.
Чарівний грушевий торт – розкішний презентабельний десерт, який затьмарить будь-які магазинні ласощі. Нічого складного: просто дотримуйтесь інструкції, і у вас все вийде!
Інгредієнти:
- Цукор – 170 г
- Вершкове масло – 100 г
- Насіння соняшника – 50 г
- Волоські горіхи – 50 г
- Вівсяні пластівці – 80 г
- Чорний шоколад – 80 г
- Соняшникова олія – 1 ст. л.
- Груша – 400 г
- Вода – 520 мл
- Желатин -15 г
- Кориця – 1 шт.
- Цукрова пудра – 80 г
- Сметана – 150 г
Приготування:
Приготуємо сироп для торта. Розтопіть в сковороді або ронделі 100 г цукру, залийте 400 мл води, додайте паличку кориці. Очистіть грушу, видаліть серцевину і наріжте м’якоть середніми шматочками. Закиньте в сироп і варіть під кришкою 30 хвилин.
Приготуємо корж. Тим часом розтопіть шоколад на паровій бані, додайте олію і 40 г вершкового масла. Помішуйте суміш, поки вона не стане однорідною. Піджарте подрібнені горіхи на розпеченій сухій сковороді, додайте вівсяні пластівці і насіння. Перемішайте. Додайте вершкове масло і знову перемішайте. Вмішайте в суміш топлений шоколад.
Викладіть шоколадні мюслі на дно рознімної форми, добре утрамбуйте. Приберіть корж в морозилку на 15 хвилин.
Приготуємо желатиновий шар. Замочіть 10 г желатину в 70 мл холодної води. Коли він набубнявіє, злийте в суміш через друшляк грушевий сироп, а фрукти відкладіть в сторону. Ретельно перемішайте. На охолоджений корж викладіть відварну грушу і разрівняйте. Залийте желе. Поставте форму в холодильник на 20 хвилин.
Тим часом приготуємо сметанний шар. Замочіть в холодній воді 5 г желатину і залиште набухати. В окремій мисці змішайте сметану з цукровою пудрою і збийте міксером на середній швидкості до утворення густої кремоподібної маси. Залийте сюди желатин і ще трохи збийте міксером. Викладіть пасту лопаткою на охолоджений желатиновий шар і приберіть в холодильник ще на 20 хвилин.
Грушевий торт без випічки готовий. Грильяжний, фруктовий і сметанний шар прекрасно доповнюють один одного. Спробуйте! Така краса довго не затримається у вашому холодильнику. Встигніть зробити кілька пам’ятних фото грушевого пирога і кличте сім’ю до столу. Смачного!