Рецепт ніжного десерту Павлова, який полюбляють балерини

  • З кількості інгредієнтів, яка вказана у рецепті, виходить тортик з одним коржем діаметром 20 см.
Рецепт ніжного десерту Павлова, який полюбляють балерини

Повітряний ніжний десерт, названо на честь славетної російської балерини Анни Павлової, знайомий нам в класичному варіанті. Але існує не менш легкий і смачний шоколадний варіант.

З кількості інгредієнтів, яка вказана у рецепті, виходить тортик з одним коржем діаметром 20 см, можна зробити і два коржі меншого діаметра відповідно.

Інгредієнти:

    • 4 яєчних білки
    • 200 г цукру
    • 1,5 столові ложки какао порошку
    • 50 г темного шоколаду
    • ¾ чайної ложки білого винного оцту
    • 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю

Для крему:

    • 200 мл жирних вершків
    • 2 столові ложки цукрової пудри
    • 1 чайна ложка ванільного екстракту
    • для прикраси ягоди і шоколад

Приготування:

Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, потім остудити. Білки збити в пишну масу, потім поступово ввести цукор, продовжуючи збивати до стійких піків. Додати до білкової маси просіяне какао, крохмаль і оцет. Змішати все акуратно. В самому кінці ввести розтоплений шоколад.

Викласти отриману масу на деко, застелене пергаментом. Розподілити її рівномірно у вигляді кола діаметром 20 см. Випікати в розігрітій до 120 °С духовці в режимі конвекції 90-100 хвилин.

Охолоджені вершки потрібно збити з цукровою пудрою і ванільним екстрактом до стійких піків. Викласти отриманий крем поверх остиглого коржа, прикрасити ягодами або фруктами, полити розтопленим шоколадом або ганашем.

Перед подачею необхідно охолодити десерт в холодильнику мінімум 1 годину.

Приємного апетиту!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: