Чізкейк з білим шоколадом з пісочно-мигдальною основою
- Сирний десерт, в якому вершково-сирний шар викладається на основу з пісочно-мигдальної крихти.
По праву цю страву можна віднести до європейської кухні, але вдосконалили десерт, все ж, американці. Американська версія чізкейку готується з гладкого і жирного вершкового сиру і запікається в духовці. Європейська версія: без випічки і допускає використання сирної маси. Належність до тієї чи іншої версії не має ніякого значення, головне в результаті ми отримаємо чудовий, ніжний, смачний і неймовірний десерт.
Інгредієнти:
Для основи:
- Сухарі пісочні — 1 стакан
- Мигдаль обсмажений — 3 ст. л.
- Масло вершкове — 50 г
Для начинки:
- Вершковий сир — 250 г
- Шоколад білий — 180 г
- Цукор — 2/3 склянки
- Ванілін — 1 ч. ложка
- Яйця — 3 шт.
- Сметана — 2/3 склянки
Приготування:
У великій мисці змішайте сухарі і мигдаль, додайте розтоплене масло і покладіть отриману масу у форму.
В окремому посуді до отримання однорідної маси змішайте сир і розтоплений білий шоколад, потім додайте цукор, потім яйця, сметану і ванілін. Викладіть начинку на поверхню тіста. Випікайте чізкейк при 170 градусах протягом 45 хвилин.
Дайте готовому чізкейку охолонути у відкритій духовці, після чого поставте в холодильник мінімум на три години. Подавайте з малиновим варенням, збитими вершками та шоколадною крихтою.
Важливо знати: при приготуванні чізкейку додають яйця по одному, добре вимішуючи після кожного додавання.