Ніжний і ароматний лимонно-маковий торт з сирним кремом
- Незвичайний лимонно-маковий торт потішить ваших близьких.
Цей торт нагадує линомму тарталетку з її ніжною маренгою і кислинкою від лимонного крему, але на відміну від неї, тісто тут дуже ніжне. повітряне, бісквітне, а також макова пікантність.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- яйця – 3 шт.
- борошно – 80 г
- мелений мак – 20 г
- цедра 1 лимона
- цукор – 100 г
- розтоплене вершкове масло – 40 г
Для крему:
- м’який гладкий сир – 250 г
- лимонний сік – 150 мл
- яйце – 1 шт.
- цукор – 100 г
- крохмаль – 1 1/2 ч. л.
Для просочення:
- вода
- лимонний сік – 2 ст. л.
- цукор
Приготування:
Готуємо бісквіт: збиваємо яйця з цукром до пишноти близько 5-7 хвилин. Змішуємо борошно з цедрою і меленим маком, всипаємо в яєчну піну і швидко перемішуємо лопаткою. Додаємо вершкове масло, перемішуємо. Виливаємо тісто у форму, змащену олією. Випікаємо бісквіт при 190 С протягом 20 хвилин.
Готуємо крем: збиваємо яйце з цукром і лимонним соком, залишаємо постояти 15 хвилин, іноді перемішуючи. Потім додаємо крохмаль і добре перемішуємо, щоб не було грудочок. Нагріваємо суміш до кипіння, проварюємо 2 хвилини до загустіння. Знімаємо крем з вогню, протираємо через сито, охолоджуємо, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на пару годин.
Збиваємо міксером сир, потім поступово додаємо в нього лимонний крем.
Бісквіт розрізаємо на два коржі.
Готуємо сироп з води, цукру і лимонного соку, злегка остуджуємо і просочуємо коржі. Один корж намазуємо кремом, накриваємо другим і обмазуємо кремом. Посипаємо торт маком або за бажанням прикрашаємо зернами граната. Даємо торту просочитися кілька годин у холодильнику.
Приємного апетиту!