Пропонуємо чудовий спосіб приготування вергунів на кефірі.
Готуються вергуни легко і просто. Зазвичай їх готують на сніданок або полуденок.
З цієї кількості продуктів виходить ціла гора смачненького.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне — 550-600 г
- цукор — 3 ст. ложки
- яйце — 1 шт.
- сода — 1/2 ч. ложки
- сіль — 1/2 ч. ложки
- кефір — 300 мл
- олія рослинна для смаження
Приготування:
- У глибоку ємність вбиваємо яйце. Додаємо сіль і злегка збовтуємо.
- Потім вливаємо кефір і додаємо цукор.
- Перемішуємо, додаємо соду. Усі продукти добре перемішуємо до однорідності.
- Частинами додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Спочатку це робимо в посуді, потім перекладаємо на стіл.
- Замішуємо м’яке тісто. Сильно не потрібно забивати його борошном.
- Накриваємо тісто і даємо йому відпочити 20 хвилин.
- Після, злегка обминаємо і розкачуємо в тонкий пласт товщиною 5-6 мм.
- Пласт тіста розрізаємо на смужки, шириною 5 см.
- Кожну смужку розрізаємо на невеликі ромбики.
- Посередині кожного ромбика робимо надріз.
- Через надріз вивертаємо одну сторону тіста, формуючи заготовки вергунів.
- Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо смаколики з двох сторін, до золотистого кольору.
- Готові вергуни перекладаємо на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.
- Посипаємо цукровою пудрою (за бажанням).
Смачного!
Джерело:
ukr.media
Позначки