Легендарна лазанья з «Гарфілда» в домашніх умовах
- Лазанья – улюблена страва кота Гарфілда з мультфільму. Але як приготувати її, знають не багато. Хоча страва не відрізняється особливою складністю, рецептів вже дуже багато. Ми приготували для вас класичний рецепт лазаньї. Оскільки страва в своєму складі має 2 популярних соуса, то ваша скарбничка рецептів поповниться на 3 страви відразу.
Класичний рецепт приготування
Продукти для страви розміром 20 * 20 сантиметрів:
- сухий лист лазаньї (мінімум 6 шт);
- твердий сир 100-200 грам;
- фарш 500-700 грам.
Соус «Болоньєзе»
- томати середнього розміру (3-5 штук);
- 3 столові ложки сухого вина;
- 3 штучки ріпчастої цибулі;
- 2 зубчики часнику;
- вершкове масло 2-3 ложки;
- зелень;
- сіль і перець за смаком.
Соус «Бешамель»
- молоко;
- масло вершкове – 100 грам;
- борошно;
- мускатний горіх (щіпка або на кінчику ножа);
- сіль / перець за смаком.
Почнемо підготовку з соусу «Болоньєзе»
- Набираємо в каструльку води і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки закипить вода.
- У цей час ретельно промиваємо помідори. Там, де знаходиться плодоніжка, робимо надріз у вигляді хрестика.
- Опускаємо помідори в киплячу воду на хвилину, після кладемо в крижану воду, знімаємо шкірку і подрібнюємо.
- Тепер потрібно очистити цибулю і часник, промити зелень і все дрібно нарізати.
- Розігріваємо вершкове і рослинне масло в одній посудині. Краще взяти сотейник або глибоку сковороду. На розігріту олію потрібно викласти цибулю, посолити його, поперчити і обсмажувати, поки він не стягне м’яким. Сюди ж потрібно додати часник і обсмажувати ще кілька хвилин.
- Перекладіть гущу в миску. Намагайтеся робити це так, щоб більша частина масла залишалася в сковороді.
Основна частина страви
У масло, що залишилося викладаємо фарш і обсмажуємо, розбиваючи грудки дерев’яною лопаткою.
На замітку!
Якщо соус кислуватий, додайте трішки цукру і томатної пасти.
Прибираємо соус з плити. У ємність додаємо зелень і часник, які залишилися.
Підготуємо листя. У киплячу підсолену воду занурюємо листя лазаньї і проварюємо протягом 2 хвилин. Готові перекладаємо в крижану воду, після охолодження на паперовий рушник. Це допоможе позбутися від надлишків води.
Важливо!
Чи не відварюючи йти більше 3 аркушів одночасно.
Вершкове масло потрібно розтопити на повільному вогні. Далі поступово всипаємо борошно і перемішуємо, не припиняючи нагрівати. Як тільки маса загусне, по чуть-чуть вливаємо холодне молоко і знову все помішувати. Продовжуємо дії поки не вийде однорідна маса.
На замітку!
Кількість молока залежить від бажаної густоти соусу. Ідеальний варіант – якщо в момент нагрівання «Бешамель» буде мати консистенцію рідкої сметани, так як після охолодження він загусне.
Доводимо до кипіння, проварюємо протягом 5 хвилин на повільному вогні і помішувати його цей час.
В кінці додаємо сіль, перець і мускатний горіх. Зверху кладемо маленький шматочок вершкового масла, перемішуємо і накриваємо кришкою.
Порада
Якщо в соусі помітили грудки, протріть його через сито, або використовуйте блендер на повільних оборотах.
Тепер можна приступати до формування страви
Викладати потрібно шарами:
- соус;
- лазіння;
- соус;
- фарш;
- соус;
- лазіння;
- соус.
Останній шар потрібно посипати тертим сиром. Він допоможе створити хрустку золоту скоринку. Відправляємо все в духовку, яку заздалегідь розігріли до 180 градусів. Випікаємо протягом години.