Печиво нашвидкуруч
До чаю або кави завжди хочеться чогось солоденького. Домашнє печиво – найкращі ласощі для всієї родини, адже ви точно знаєте, що на відміну від магазинного, воно створено з любов’ю.
Сучасні господині не завжди можуть дозволити собі розкіш витратити півдня на виготовлення делікатесів.
Печиво на сметані за 10 хвилин
Печиво виходить дуже ніжне та смачне.
Інгредієнти
- Борошно – 300 г
- Цукор – 100 г
- Сметана 25% – 150 г
- Вершкове масло – 100 г
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Волоські горіхи – 50 г
- Родзинки – 80 г
Приготування
- Цукор перетираємо з вершковим маслом в глибокій мисці, додаємо сіль, соду, сметану і добре перемішуємо.
- Горіхи подрібнюємо і разом з родзинками додаємо в миску з майбутнім тістом.
- Поступово насипаємо борошно. Тісто має вийти м’яким і не прилипати до рук.
- Посипаємо стіл борошном і викладаємо на нього тісто. Рівномірно розкатуємо тісто, доки воно не вийде товщиною близько 0,5 см.
- Ніж посипаємо борошном і нарізаємо тісто невеликими ромбиками або квадратиками.
- Застеляємо деко пергаментом і викладаємо на нього наше печиво на відстані 1 см один від одного.
- Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
Частування до чаю готово! За бажанням, печиво можна посипати цукровою пудрою.
Пісочне печиво нашвидкуруч
Простий рецепт смачного пісочного печива, готується всього півгодини.
Інгредієнти
- Яйця – 1 шт.
- Цукор – 200 г
- Рослинна олія – 200 мл
- Ванільний цукор – 10 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Борошно – 200 г
Приготування
- Перетираємо яйце з ванільним та білим цукром, вливаємо рослинне масло і добре перемішуємо до густої консистенції.
- Додаємо 100 г борошна, розпушувач і замішуємо все ложкою.
- Висипаємо борошно, що залишилося і вже руками замішуємо тісто.
- Катаємо з тіста невеликі кульки і опускаємо однією стороною в цукор.
- Викладаємо печиво цукровою стороною догори на застелене пергаментом деко.
- Випікаємо при температурі 180 градусів 10-12 хвилин.
Сирне печиво покроково з фото
Смачне печиво нашвидкуруч із простих продуктів.
Інгредієнти
- Сир домашній – 180 г
- Вершкове масло – 100 г
- Цукор – 50 г
- Борошно – 180 г
- Сметана – 1 ст. л.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Ванілін
Приготування
1. Розтоплюємо вершкове масло на водяній бані і даємо йому охолонути.
2. Змішуємо сир з маслом та цукром, перемішуємо.
3. Додаємо ванілін, сметану, борошно з розпушувачем і замішуємо тісто.
4. Присипаємо стіл борошном і розкатуємо тісто в пласт не надто тонко.
5. Вирізаємо склянкою кружальця. Усередині великих кружечків вирізаємо маленькі кришкою від звичайної пляшки води, щоб вийшли колечка.
6. Деко застеляємо пергаментом і викладаємо наше майбутнє печиво. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
7. Посипаємо печиво цукровою пудрою (за бажанням).
Сирне печиво готове!
Радуйте сім’ю та гостей свіжою домашньою випічкою і не витрачайте на неї зайвий час. 😉