Салат “Конвалії” на 8 Березня

Інгредієнти:

  • 180 г шинки
  • 2 свіжі огірки
  • 2 відварені картоплини
  • 4 яйця
  • 50 г чорносливу
  • 20 г волоських горіхів
  • 200 мл майонезу
  • Цибуля-порей
  • Стебла кропу

Приготування:

  1. Половину огірка нарізати тонкими кружечками, майже прозорими кружечками, і відкласти для декору.
  2. Решта огірки і шинку нарізати соломкою.
  3. Заздалегідь відварену картоплю почистити і натерти на крупній тертці.
  4. Чорнослив залити окропом, промити і дрібно порубати. Волоські горіхи подрібнити.
  5. Розділити відварені яйця на білки і жовтки.
  6. Зробити з білків квіти конвалії: спочатку вирізати кружальця, а потім зробити зубчики за допомогою фігурного ножа-ролика. Решту білки натерти на крупній тертці, а жовтки окремо на дрібній.
  7. Викласти салат на тарілку шарами: шинка, майонез, огірки, майонез, терта картопля, майонез, чорнослив, волоські горіхи, майонез і яєчний білок.
  8. Змастити майонезом верх і боки салату. Посипати салат тертим жовтком і викласти з боків кружечки огірків один на одного.
  9. З цибулі-порею вирізати листочки для конвалій. Прикрасити стеблами кропу без листя. Уздовж стеблинок викласти приготовані з білка квіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Enable referrer and click cookie to search for pro webber