Низькокалорійний морквяний торт з горіхами
від Denzhyttya
3 Травня, 2020
- Якщо ви стежите за фігурою і рахуєте калорії, то ловіть рецепт смачного торта.
Якщо ви стежите за фігурою і рахуєте калорії, то ловіть рецепт смачного торта. Так-так торта, який можна їсти без докорів сумління всім, хто худне або сидить на правильному харчуванні.
Смачний морквяний торт з ніжним кремом не додасть сантиметрів до талії, він низькокалорійний і не містить глютену.
Інгредієнти:
Корж:
- 2 середні моркви
- 2 яйця
- 4 ст. л. вівсяної муки
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 10 г розпушувача
- 7 ст. л. молока
- 1 ч. л. меленої кориці
- 0,5 ч. л. меленого імбиру
- 0,5 ч. л. ванільного екстракту
- 0,5 склянки подрібнених волоських горіхів
- 2-3 ст. л. меду
Крем:
- 300 г сиру жирністю 5-9%
- 6 ст. л. нежирного катика (катик некислий, або йогурт з низькою жирністю)
- 3 ст. л. меду
- 0,5 ч. л. ванільного екстракту
- 1 ст. л. желатину
Приготування:
- Натерти моркву на тертці або в блендері.
- В окремій мисці змішати сухі інгредієнти: вівсяне борошно, крохмаль, розпушувач, корицю, мелений імбир. Вівсяну муку можна купити готову, можна зробити самим з вівсяних пластівців. Перемолоти вівсяні пластівці в блендері або кавомолці як можна дрібніше.
- В окремій мисці з’єднати рідкі інгредієнти: яйця, молоко, ванільний екстракт, мед. Сухі інгредієнти потрібно з’єднати з рідкими. В кінці додати терту моркву і горіхи. Добре перемішати.
- Розігріти духовку до 170 °C. Квадратну форму застелити пергаментом. Випікати корж в розігрітій духовці близько 30 хвилин до сухої шпажки. Готовий корж повністю остудити.
- Желатин залити холодною водою, дати постояти щоб набух. Набряклий желатин підігрійте на повільному вогні, необхідно, щоб кристали желатину розчинилися, але не доводьте до кипіння.
- Міксером збийте сир, мед і катик. Тонкою цівкою поступово введіть желатин. Крем готовий.
- Остиглий корж розріжте навпіл, щоб вийшло два прямокутники. Змастіть верх одного прямокутника кремом, розташуйте другий прямокутник поверх крему. Намажте кремом боки та верхівку. Присипте подрібненими волоськими горіхами.
Джерело:
ukr.media
Позначки