Варення з чорної смородини: прості рецепти на зиму

Варення з чорної смородини: прості рецепти на зиму

Сезон чорної смородини починається в липні. З цієї ягоди можна робити смачні пироги, компоти і морси, але найкраще вона підходить для приготування варення.

Чорносмородинове варення не тільки має практично всі корисні властивості свіжих ягід, а й відмінно зберігається в умовах міської квартири. Вариться воно дуже швидко – на приготування йде навіть менше часу, ніж на підготовку ягід.

Варення з чорної смородини на зиму

Варення з смородини швидке

Інгредієнти:

  • Чорна смородина – 1 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Вода – 1 склянка

Рецепт приготування:

  1. Смородину перебрати, помити і дати ягодам обсохнути.
  2. У велику каструлю з товстим висипати цукор і залити його водою. Довести до кипіння, періодично помішуючи.
  3. До отриманого сиропу додати підготовлені ягоди чорної смородини. Продовжуючи розмішувати, довести до кипіння і варити 5 хвилин.
  4. Потім зняти варення з плити. Розлити його по стерилізованих банках і закатати.

Варення з чорної смородини “П’ятихвилинка”

Варення з чорної смородини за п'ять хвилин

Інгредієнти:

  • 12 склянок чорної смородини
  • 15 склянок цукру
  • 300 мл води

Рецепт приготування:

  1. Смородину промити і відкинути на сито.
  2. З 6 склянок цукру і води зварити сироп.
  3. Опустити до нього ягоди і варити після закипання рівно 5 хвилин.
  4. Зняти з вогню, всипати цукор, що залишився, розмішати до повного його розчинення і відразу ж закатати.

Жельоване варення з чорної смородини

Желе з чорної смородини

Інгредієнти

  • 11 склянок чорної смородини
  • 1,5 склянки води
  • 13 склянок цукру

Рецепт приготування:

  1. Змішати ягоди і воду в каструлі або в тазику для варення.
  2. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити протягом 10 хвилин.
  3. Зняти з плити, всипати цукор і перемішати до його повного розчинення. Варення остудити і перекласти до чистих банок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: