Варення з чорної смородини: прості рецепти на зиму
від Denzhyttya
4 Червня, 2020
Сезон чорної смородини починається в липні. З цієї ягоди можна робити смачні пироги, компоти і морси, але найкраще вона підходить для приготування варення.
Чорносмородинове варення не тільки має практично всі корисні властивості свіжих ягід, а й відмінно зберігається в умовах міської квартири. Вариться воно дуже швидко – на приготування йде навіть менше часу, ніж на підготовку ягід.
Варення з чорної смородини на зиму
Інгредієнти:
- Чорна смородина – 1 кг
- Цукор – 1,5 кг
- Вода – 1 склянка
Рецепт приготування:
- Смородину перебрати, помити і дати ягодам обсохнути.
- У велику каструлю з товстим висипати цукор і залити його водою. Довести до кипіння, періодично помішуючи.
- До отриманого сиропу додати підготовлені ягоди чорної смородини. Продовжуючи розмішувати, довести до кипіння і варити 5 хвилин.
- Потім зняти варення з плити. Розлити його по стерилізованих банках і закатати.
Варення з чорної смородини “П’ятихвилинка”
Інгредієнти:
- 12 склянок чорної смородини
- 15 склянок цукру
- 300 мл води
Рецепт приготування:
- Смородину промити і відкинути на сито.
- З 6 склянок цукру і води зварити сироп.
- Опустити до нього ягоди і варити після закипання рівно 5 хвилин.
- Зняти з вогню, всипати цукор, що залишився, розмішати до повного його розчинення і відразу ж закатати.
Жельоване варення з чорної смородини
Інгредієнти
- 11 склянок чорної смородини
- 1,5 склянки води
- 13 склянок цукру
Рецепт приготування:
- Змішати ягоди і воду в каструлі або в тазику для варення.
- Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити протягом 10 хвилин.
- Зняти з плити, всипати цукор і перемішати до його повного розчинення. Варення остудити і перекласти до чистих банок.
Джерело:
segodnya.ua