Полунично-шоколадний сирник без випічки

Полунично-шоколадний сирник без випічки

Полунично-шоколадний сирник без випічки – сезонний десерт, адже приготувати його можна лише зі свіжої полуниці. Особливо смакує в спекотні літні дні. В такому сирнику вдало поєднуються кисленький плуничний шар та солодкий шоколадний, а завершує картину полуниця скроплена шоколадом.

Смачне, неймовірне поєднання.

Полунично-шоколадний сирник без випічки – інгредієнти

Основа:

  • Печиво вівсяне (або будь-яке інше) – 100 г.
  • Шоколад темний – 30 г.
  • Масло – 50 г.

Сирна маса:

  • Сир перемелений – 700 г.
  • Полуниця – 250 г.
  • Молочний шоколад – 100 г.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Желатин – 3 ст.л.
  • Вода – 6 ст.л.
  • Вершки (30%) – 100 мл.
  • Цукрова пудра – 1-2 ст.л.

Для прикраси:

  • Полуниця – 100 г.
  • Шоколад темний – кілька «віконечок».
  • Молоко – 1-2 ст.л.

Полунично-шоколадний сирник без випічки – приготування

Основа

Печиво подрібнюємо до крихти (найкраще перемолоти). Шоколад та масло розтоплюємо в мікрохвильовці або нга водяній бані, додаємо до печива, добре вимішуємо.

Викладаємо печиво в форму (d=18см, h=9 см), попередньо викладену пергаментом, розрівнюємо та добре притискаємо ложкою, відправляємо в холодильник.

Сирна маса

Полуницю миємо, збиваємо в блендері до однорідного мусу. Молочний шоколад топимо в мікрохвильовці або на паровій бані, даємо трохи охолодитися.

Желатин розводимо у гарячій воді, залишаємо до охолодження.

2-3 ст.л. перемеленого сиру додаємо до теплого желатину, добре вимішуємо, додаємо до усього сиру, добре збиваємо міксером до отримання однорідної маси.

Ділимо сирну масі на дві частини. До однієї частини додаємо полуничний мус та 3 ст.л.

цукру, добре вимішуємо. До другої додаємо шоколад, перемішуємо до однорідності.

Холодні вершки збиваємо з цукровою пудрою, додаємо до шоколадної маси, перемішуємо.

Полуничну масу викладаємо на основу, вирівнюємо, ставимо в холодильник на 1-1,5 години. Масу шоколадну тим часом тримаємо при кімнатній температурі, час від часу перемішуємо, щоб не підсихав верх.

На полуничну масу акуратно викласти шоколадну масу, вирівняти. Ставимо знову в холодильник на 3-4 години.

Добре охолоджений сирник виймаємо з холодильника та знімаємо роз’ємну форму.

Прикрашаємо сирник

Полуницю нарізуємо тоненькими скибочками, розкладаємо їх на сирнику таким чином, щоб вони злегка прикривали одні одних, починаючи з країв до середини. (якщо сирник подаватимете пізніше, то полуницю варто змастити розведеним желатином або залити розведеним желе).

Молоко з шоколадом ставимо в мікрохвильовку, до розтоплення. Викладаємо шоколад у пакет, надрізуємо кутик та оформлюємо сирник.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: