Шоколадний фондан
від Denzhyttya
17 Червня, 2020
Шоколаду забагато не буває. Ідеальний десерт для любителів шоколаду пропонуємо приготувати за нашим рецептом. Відтепер шоколадний фондан можна скуштувати не лише в ресторанах і кафе, а й вдома. Приготуйте цей відомий десерт для свої рідних та друзів, потіште їх смачненьким.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ДЕСЕРТУ
- 100 грамів цукру
- 100 грамів чорного шоколаду
- 90 грамів вершкового масла
- 50 грамів борошна
- 2 курячі яйця
- какао.
Як приготувати шоколадний фондан
- Курячі яйця збити до утворення пишної піни, додати цукор і продовжувати збивати.
- Підготувати водяну баню, розтопити чорний шоколад разом з вершковим маслом, постійно помішуючи.
- Коли розтоплений шоколад з вершковим маслом схолоне до кімнатної температури, потрошку додати шоколадну масу в яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб яйця не згорнулись.
- Борошно просіяти, щоб воно наситилось повітрям, і додати в шоколадну масу, ретельно вимішати до однорідності, щоб не було грудочок.
- Підготувати формочки для випікання кексів, змазати їх вершковим маслом і притрусити какао.
- У формочки влити шоколадне тісто не більше як на 2/3, у процесі випікання воно має піднятись.
- Поставити форми у розігріту духовку та випікати при температурі 180º від 7 до 10 хвилин. Час випікання залежить від розмірів форми. Перевірити готовність можна дерев’яною паличкою – середина має бути рідкою.
- Готовий шоколадний фондан присипати цукровою пудрою та покласти зверху кульку вершкового морозива. Можна прикрасити свіжими фруктами та листочком свіжої м’яти.
Джерело:
jisty.com.ua
Позначки