Яблучний пиріг з заварним кремом. Смачніший за шарлотку
від Denzhyttya
22 Червня, 2020
Пиріг виходить дуже ніжним за рахунок яблук і класичного заварного крему.
Для приготування крему вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко – 250 мл;
- цукор – 50 г;
- яйце – 1 шт;
- крохмаль кукурудзяний – 15 г;
- ванілін за смаком.
Для приготування тіста необхідно:
- яйця – 2 шт;
- яблука – 2 шт;
- цукор – 100 г;
- молоко – 100 мл;
- борошно – 200 г;
- ванілін за смаком;
- розпушувач – 1ч.л.
Процес приготування:
- Змішуємо всі інгредієнти для крему, збиваємо вінчиком або міксером і варимо на невеликому вогні, постійно перемішуючи до густої консистенції. Знімаємо з плити і залишаємо охолоджуватись.
- Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо тонкими часточками або шматочками.
- Для тіста змішуємо яйця з цукром і збиваємо до стійкої і густої маси, не менше. Чим 5 – 7 хвилин.
- З’єднуємо борошно з розпушувачем і просіюємо частинами в масу, вимішуємо тісто і додаємо яблучні шматочки.
- Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, зверху видавлюємо крем.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 30 хвилин, але дивіться по своїй духовці.
- Готовий і остиглий пиріг посипаємо цукровою пудрою, можна змішати з цедрою лимона або апельсина.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки