Хмиз на мінеральній воді. Якщо хочете похрумтіти, тоді цей рецепт для вас

Цей хмиз на мінеральній воді може бути Вам знайомий під назвою «медова пахлава».

Рецепт його дуже простий і готується все швидко і легко.
Виходить дуже смачно! Якщо хочете похрумтіти, тоді знайомтеся з рецептом.

Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна
  • 1 стакан мінералки
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 щіпка солі
  • 3 столових ложки горілки
  • 1 столова ложка сметани (не обов’язково, але я додаю)

Приготування:

  1. Борошно висипати в миску, зробити поглиблення. В ямку вилити сметану, мінералку, горілку, сіль, цукор і ложкою все гарненько змішати.
  2. Після вимісити до еластичності на столі, присипаному борошном. І нехай тісто тепер трошки полежить під серветкою (щоб скоринка не утворилася). Потім ще раз вимісити.
  3. Далі розгортаємо тоненько – близько 1 мм. Щоб зручніше було розгортати, краще поділити тісто на 5 частин . Отриману пластину не дуже щільно, але і не слабо, скачуємо в рулет *.
  4. Беремо гострий ніж і нарізаємо наш «рулет» під кутом 45 градусів на шматочки товщиною близько 2 см. (Щоб при подальшому обсмажуванні тісто не розкручувалося, вільний край я трошки прищипують до самого останнього обороту тіста.)
    Нагріваємо рослинне масло (близько 0,5 л) в глибокій сковорідці, обсмажуємо утворені шматочки з двох сторін до  золотистого кольору.
  5. При обсмажуванні шматочки рулету вийдуть шаруваті.
  6. Обсмажений хмиз викладати на паперовий рушник, щоб вбралися залишки олії.
  7. Занурювати в сироп потрібно вже трохи охолоджену пахлаву – щоб «хрускіт» не зник.
  8. Зверху присипати подрібненими горіхами або цукровою пудрою.

Сироп:

Інгредієнти:

  • 1 стакан цукру
  • 2/3 склянки води
  • 1 ч. Ложка меду

Приготування:

  1. Варити на вогні, постійно помішуючи, до тих пір, поки не з”являться пузирчики.
  2. Спочатку я боялася, що тісто злипнеться після скручування, тому розкатаний пласт змащувала вершковим маслом.
  3. Коли ж масло несподівано закінчилося, останню порцію тіста   довелося трошки присипати борошном і на свій страх і ризик скручувати. І скажу, що вийшло навіть КРАЩЕ! Розгорталися шматочки у фритюрі ще гарніше!Візьміть і це собі на замітку.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: