Абрикоси в сиропі! Ароматні, щільні і дуже смачні

Абрикоси в сиропі! Ароматні, щільні і дуже смачні

Такі ароматні, щільні, дуже смачні абрикоси, вам точно сподобаються і ви будете готувати їх щороку.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • абрикоси – 3 кг;
  • вода – 2 л;
  • цукор – 700 г;
  • сік половини лимона.

Процес приготування абрикосів:

  1. Вибирайте щільні, не перезрілі плоди з красивою і непошкодженій шкіркою.
  2. Абрикоси добре промиваємо, прибираємо кісточки.
  3. Змішуємо в каструлі воду, цукор і сік лимона, варимо сироп, періодично перемішуючи. Після того, як рідина закипить, зменшуємо трохи вогонь і варимо 5 хвилин.
  4. Викладаємо в сироп плоди, доводимо до кипіння і варимо 1 хвилину.
  5. Розкладаємо абрикоси по стерилізованих банках, заповнюючи їх лише на 2 3 плодами.
  6. Сироп знову доводимо до кипіння і заливаємо в банки, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо рушниками, залишаємо до повного охолодження.

Порада: якщо ви візьмете дуже щільні плоди, тоді такі консервовані абрикоси, можна буде використовувати в якості начинки для пирогів. Тортів, різноманітних чізкейк, сирних десертів. Абрикоси будуть міцненькими, при повторній термічній обробці не перетворяться в кашу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: