Баклажани з шампіньйонами та часничком. Смакота, а готується просто!
від Denzhyttya
28 Червня, 2020
Таку смакоту я готую кожен сезон для своїх рідних, на пікніки і святкові столи. Вона добра, як в гарячому вигляді, так і холодному. Готується дуже просто, а виходить справжня гастрономічна бомба! З’їдається миттєво! Так що якщо у вас велика сім’я, то краще відразу приготуйте побільше!
Інгредієнти:
- 150 г шампіньйонів.
- Два баклажана середнього розміру.
- Одна ріпчаста цибулина.
- 4-5 зубців часнику.
- Спеції, сіль на ваш смак.
- Один великий або два маленьких помідора.
- Зелень на ваш смак.
- За бажанням гострий перчик.
- Олія соняшникова для смаження.
Приготування:
- Баклажан потрібно порізати на кубики, а цибулину дрібненько нашаткувати.
- Печериці маленького розміру різати не потрібно. А великі або середні розрізати навпіл або на четвертинки.
- У сковорідку налити трохи олії і першими покласти баклажани з цибулею. Трохи обсмажити, а після додати гриби, видавити з допомогою преса часник (можна дрібно натерти), посолити, приправити улюбленими спеціями і розмішати. Я тільки перчу. Обсмажувати 10 хвилин, періодично помішуючи.
- Помідори порізати на кубики і додати до овочів. Раджу шкірку зняти, але можете залишити, якщо хочете. Обсмажувати все ще 5-7 хвилин. Після спробувати і якщо овочі всі готові, то можна вимкнути вогонь. Якщо ще щось не готове, то смажте ще кілька хвилин.
- За пару хвилин до кінця приготування додати дрібно посічену зелень. Якщо ви любите гостру їжу, то можете додати в закуску трохи гострого перчика.
- Таку страву можна подавати не тільки в якості закуски, а й як гарнір. А для вегетаріанців вона стане відмінною самостійною стравою.
Джерело:
mandarynka.com.ua