Шоколадний торт “Мілка”. Смакота!

Шоколадний торт “Мілка”. Смакота!
Ця солодка смакота просто тане в роті!

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • 4 яйця;
  • 4 столові ложки цукру;
  • 4 столові ложки з гіркою борошна;
  • 1 чайна ложка порошку для випічки;
  • 3 столові ложки какао;
  • 4 столові ложки гарячої води;

Для крему:

  • 670 мл молока;
  • 70 гр. картопляного крохмалю;
  • 2,5 столові ложки цукру;
  • 70 гр. білого шоколаду;
  • 170 гр. вершкового масла (кімнатної температури);
  • 100 гр. цукрової пудри;

Шоколадна помадка:

  • 140 гр. молочного шоколаду (краще використовувати половину молочного та половину чорного шоколаду);
  • 3 столові ложки молока;
  • 2,5 столові ложки цукру (за бажанням);
  • 100 гр. вершкового масла;

Рецепт приготування

  1. Збити яйця з цукром до пухкої маси (ви можете збити білки окремо, і тільки потім додати цукор і яєчні жовтки).
  2. Змішати борошно з розпушувачем і какао, поступово просіяти до яєць, злегка помішуючи ложкою. В кінці додати воду і знову перемішати.
  3. Розділити тісто на дві рівні частини і перекласти в роз’ємні форми діаметром 20 см, застелені пергаментним папером (на дні).
  4. Випікати близько 15 хвилин при температурі 180° градусів. Після випічки бісквіт залишити у формі приблизно на 10 хвилин, після чого за допомогою ножа відокремити від країв форми, дістати і зняти пергаментний папір, дати повністю охолонути.
  5. Змішати 100 мл молока з цукром і крохмалем. Іншу частину молока (570 мл) помістити в каструлю, додати розламаний білий шоколад і поставити на вогонь, часто помішуючи.
  6. Потім зменшити вогонь, влити суміш борошна, постійно помішуючи. Нагріти, поки маса не загусне (до консистенції пудингу).
  7. Зняти з вогню і остудити (помішуючи). Збити вершкове масло з цукром, поступово додавати пудинг і збивати до отримання однорідного крему.
  8. З’єднати всі інгредієнти для помадки і помістити миску на водяну баню, розтопити, ретельно перемішуючи. Остудити (але помадка повинна залишатися в рідкому стані).
  9. Помістити один бісквіт назад в роз’ємну форму і нанести половину крему, після чого охолодити в холодильнику (щоб крем злегка застиг), потім залити половиною шоколадної глазурі.
  10. Далі накрити другим бісквітом, намазати рештою крему і знову залити шоколадною помадкою (якщо занадто густа, розтопити в гарячій воді).
  11. Готовий торт охолодити протягом принаймні кількох годин.

Нарізати ножем, змоченим у гарячій воді.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: