Ніжний чізкейк: як приготувати неймовірний десерт без випікання
- Такий смаколик – це завжди свято смаку і гарного настрою.
Чізкейк – неймовірно смачний сирний десерт.
Ніжний десерт не обов’язково випікати, адже основу можна зробити з уже готової випічки, як правило – печива, а начинка прекрасно самостійно застигає у холодильнику.
Чізкейк без випікання класичний
- Печиво – 300 г
- Масло вершкове – 150 г
- Маскарпоне – 500 г
- Вершки – 200 мл
- Цукор – 150 г
- Желатин – 20 г
Желатин залити 100 мл холодної кип’яченої води, залишити на 1 годину.
Печиво подрібнити в блендері. Вершкове масло розтопити. Змішати печиво та вершкове масло до однорідної густої маси.
Форму для чізкейку наповнити приготованою масою й гарненько утрамбувати.
Желатин довести до кипіння і зняти з вогню, остудити.
Збити вершки з цукром. Додати маскарпоне й ретельно перемішати. Додати желатин, перемішати ще раз.
Викласти сирну масу на основу чізкейку й відправити застигати в холодильник на 3-4 години.
Вишневий чізкейк
- Вишня (свіжа) – 400-500 г
- Печиво (розсипчасте) – 200-250 г
- Сир – 300-350 г
- Масло вершкове – 100-125 г
- Сметана – 300 г
- Цукор – 300 г
- Желатин – 45 г
- Вишневий сік – 1-1,5 ст.
Печиво перетерти в крихту. Масло розтопити і додати до печива. Ретельно перемішати. У роз’ємну форму викласти “тісто”. Сформувати корж і борти, приминаючи крихти руками.
Сир перетерти через сито.
Вишні вимити й очистити від кісточок. 200-250 г найкрасивіших вишень відкласти для прикрашання, решту перекласти в блендер. Додати цукор (200 г) і перемолоти блендером.
Ягідне пюре змішати з сиром. Додати сметану й ретельно збити міксером.
30 г желатину розвести в 100 г води. Нагріти на водяній бані до розчинення желатину. Додати желатин у сир, постійно збиваючи міксером.
Викласти сирну масу на корж з печива. Покласти сирно-вишневий торт у холодильник для застигання на 4-5 годин, а краще на ніч.
Приготування желе. Вишневий сік змішати з цукром, залити цією сумішшю решту желатину (15 г). Розчинити желатин на водяній бані.
На застиглий торт налити желе шаром 3-5 мм. Зверху викласти вишні без кісточок. Акуратно залити вишні желе (можна залити ягоди повністю, можна частково). Залишити сирно-вишневий торт для застигання в холодильнику на 1-2 години.
Потім акуратно зняти борту форми і можна ласувати чізкейком.
Чізкейк без випічки із зефірним кремом
- Печиво пісочне – 350 г
- Масло вершкове – 120 г
- Маскарпоне – 500 г
- Маршмелоу (білий і рожевий) – 400 г
- Молоко – 300 мл
- Сік лимонний – 4 ч. л.
- Журавлина – 150 г
- Сироп ягідний – 50 г
Подрібнити печиво у м’ясорубці, комбайні або блендером.
Розтопити вершкове масло в мікрохвильовці й додати до розкришеного печива. Перемішати до однорідної маси (якщо маса буде сухою, додати ще трохи вершкового масла). Утрамбувати по периметру форми. Зробити бортики близько 4 см. Покласти в холодильник приблизно на 20 хвилин.
Приготування білого крему. Викласти в скляну миску 250 г маскарпоне і 200 г білого маршмелоу. Розмістити в свч з потужністю 800 на 2 хвилини. Маршмелоу збільшиться в об’ємі. Вінчиком швидко перемішати до однорідності. Додати 150 г молока і перемішати. Додати 2 чайні ложки лимонного соку.
Приготування рожевого крему. Викласти в скляну миску 250 г маскарпоне і 200 г рожевого маршмелоу. Відправити у свч на 1-2 хвилини при потужності 800. Потім вінчиком швидко перемішати до однорідності. Додати 150 г молока і перемішати. Додати 2 чайні ложки лимонного соку.
Вилити на основу з печива 3 столові ложки білого крему в центр. Далі 3 столові ложки рожевого крему також у центр. Повторювати цю процедуру, поки не закінчиться крем.
Покласти чізкейк у холодильник, краще на ніч. Прикрасити сиропом і ягодами журавлини.