Рецепт класичного торта «Черепаха»
від Denzhyttya
7 Липня, 2020
Класичний торт «Черепаха» печеться дуже швидко, виходить ніжним, повітряним і надзвичайно смачним. Час готування не більше однієї години.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 6 шт. яєць;
- 370 грам цукру;
- 600 – 700 грам борошна;
- Половина чайної ложечки соди гашеного соком лимона. (або оцту)
Для крему :
- 600 грам сметани;
- 100 грам цукру;
- 150 грам вершкового масла .
- Прикрашати класичний торт черепаха можна тертим чорним шоколадом або шоколадною помадкою.
Процес приготування:
Готуємо крем для класичного торта черепаха:
- Сметану змішайте з цукровим піском;
- Ретельно збийте до однорідної маси;
- Додайте м’яке вершкове масло і збийте до однорідності;
- Готовий крем залиште на столі при кімнатній температурі.
Випікаємо коржі:
- Щоб коржі для торта вийшли повітряними і пишними, окремо збийте жовтки з половиною цукру і білки з другою частиною цукру;
- З’єднайте обидві отримані маси в одну;
- Борошно змішайте з розпушувачем або гашеною содою;
- Поступово введіть просіяну борошняну суміш в яєчну масу;
- Замісити тісто;
- Ложкою викладіть тісто на деко (перед цим деко змастіть маслом або застеліть пергаментним папером ) у вигляді маленьких коржиків, на відстані один від одного близько п’яти сантиметрів, так як при випічці воно трохи збільшується в розмірі;
- Поставте деко в розігріту до 150 градусів духовку і випікайте до золотистого кольору;
- Залиште трішки крему для прикраси;
- Готові гарячі коржики по черзі поміщаємо в сметанно-вершковий крем для просочення;
- Аналогічно спечіть всі коржі, поки не закінчиться тісто.
Якщо ви хочете зробити торт схожий на черепаху , потрібно спекти чотири довгасті коржики, щоб з них зробити лапки для черепашки.
Збираємо торт:
Тепер шарами викладаємо коржі ( змочені вже сметанним кремом) на блюдо у вигляді черепахи;
Красиві круглі коржі розмістіть зверху у вигляді панцира;
Трохи притисніть десерт, щоб утрамбувати і зробити його щільним;
Кремом (який ми залишили) залийте верх торта;
Прикрасьте черепаху тертим шоколадом або шоколадною помадкою;
Поставте десерт в прохолодне місце для просочення.