Смачні баклажани на зиму. Медово-томатна заливка
від Denzhyttya
25 Липня, 2020
Гостро-солодкі баклажани в оригінальному і дуже смачному соусі – мед і томат надають овочам дивовижний смак.
Інгредієнти:
- баклажани – 1 кг
- помідори – 1 кг
- морква – 400 г
- цибуля – 300 г
- часник – 2 головки
- мед – 1 ст.л
- олія соняшникова – 2 ст.л
- оцет 9% – 2 ст.л
Приготування:
- Обсяги інгредієнтів дані на 1 кг баклажан. Тому, якщо ви хочете приготувати більше, розраховуйте кількість всіх продуктів.
- Баклажани ріжемо кружальцями, солимо і наливаємо соняшникову олію, добре вимішуємо, щоб кружечки просочилися і сіллю і олією.
- Помідори за допомогою м’ясорубки або блендера перетворюємо в пюре.
- Баклажани викладаємо на деко, застелене пергаментом і обсмажуємо 20 хвилин.
- Цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на грубій терці і обсмажуємо.
- Порада: сильно обсмажувати не потрібно, просто до готовності.
- Пюре томатне доводимо до кипіння, всипаємо сіль за смаком, варимо 2 хвилини і знімаємо з плити. Додаємо мед в томат і перемішуємо, вливаємо оцет і перемішуємо.
- Наливаємо трохи соусу в стерилізовані банки, кладемо цибулю і моркву, баклажани, шар кропу і часнику. Повторюємо знову всі шари і останній шар повинен бути з томатного соусу.
- Стерилізуємо як зазвичай в каструлі, води наливаємо по плечики банок і стерилізуємо після закипання на повільному вогні 15 хвилин 0.5 л банок, 25 хвилин – літрові.
- Закручуємо кришками і залишаємо охолоняти , зберігаємо в підвалі або при кімнатній температурі.
Джерело:
mandarynka.com.ua