Рецепт хрустких і гостреньких малосольних огірків в банці
Гострі, пікантні, ароматні малосольні огірочки – це те, що ніколи не буває зайвим на будь-якому столі.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки – 1 кг;
- вода – 1 л;
- хрін – 1 лист;
- часник – 4 зубчики;
- сіль – 2 ст.л;
- цукор – 1 ст.л;
- кріп сухий – 2 парасольки.
Процес приготування:
Огірки краще вибирайте маленькі або середнього розміру, миємо, обрізаємо хвостики і заливаємо чистою, холодною водою на 1 годину.
Хрін ріжемо . Укладаємо в ємність зелень і огірки, часник, нарізаний на часточки. Укладаємо все шарами.
Розчиняємо в киплячій воді сіль і цукор, заливаємо гарячим огірки і накриваємо тарілкою, ставимо щось важке зверху.
Залишаємо в приміщенні на 2 доби.
Заново підготовлюємо часник, кріп і листя хріну.
Огірки промиваємо під проточною водою.
Розсіл проціджуємо і кип’ятимо, прибираємо піну і заливаємо в банки (попередньо стерилізовані) до огірків. ( я роблю новий розсіл і ним заливаю , для мене так надійніше)
Закручуємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо охолоджуватись.
Порада: звичайну сіль ви можете замінити морською. У банки також можна покласти і ту зелень, якою ви зазвичай користуєтеся при консервації овочів.