Старовинний рецепт торта «Наполеон»
Хочу з Вами поділитися класичним рецептом приготування торта «Наполеон». У моїй родині він з’їдається дуже швидко. Цьому рецепту мене навчила ще моя мама.
Для тіста використовуємо маргарин .Звичайно, якщо Ви не фанат маргарину, можна замінити маслом. Багато господинь бояться починати робити «Наполеон», так як з ним багато мороки. Насправді, все не так страшно. Я впевнена, що Ви впораєтеся, і такий десерт буде частим гостем на Вашій кухні.
Для тіста:
- Молоко – 250 грам
- Борошно – 1 250 грам
- Маргарин – 400 грам
Для першого крему:
- Жовток – 3 шт.
- Цукор – ½ склянки
- Молоко – 500 грам
- Борошно – 60 грам
Для другого крему:
- Цукор – 500 грам, масло – 250 грам
Борошно обов’язково потрібно просіяти. Маргарин наріжте маленькими брусочками і розітріть його з борошном. Вливаючи потроху молоко, замішуємо тісто. Не перестарайтеся, щоб воно не стало гумовим. Правильне тісто для «Наполеона» – м’яке, яке не пристає до рук.
Розділіть тісто на 14 однакових частин. Кожну частину тонко розкачати. Тісто добре піддається таким маніпуляціям.
Коржі, по черзі, викладаємо на деко. За допомогою круглої тарілки зробіть їм красиву форму. Обрізки не викидайте, а запікайте разом з коржами. Потім подрібнюємо в крихту. Щоб коржі не тріскали, проколіть їх виделкою по всій площі.
Коржі готуються не більше 5 хвилин. Температурний режим – 200 градусів.
Поки готуються коржі, займемося приготуванням кремів.
Перший. Змішайте борошно, цукор і жовтки з невеликою кількістю молока. Маса повинна бути схожа на кисіль. Решту молока потрібно закип’ятити, влити в замішану масу і знову довести все до кипіння. Помішувати потрібно постійно.
Другий. Збиваємо цукор з маслом. Потім, до них, додаємо молочну суміш, не перестаючи збивати. Щоб крем не розділився, це потрібно робити поступово.
Кожен корж потрібно щільно промащувати кремом. Зверху посипаємо крихтою.
Торт накриваємо дошкою і зверху покладемо невеликий прес. Я використовую звичайну банку на 2 літри . Дайте йому час просочитися. Нехай постоїть всю ніч в холодильнику.