Яблука, запечені з сиром, родзинками і чорносливом
Інгредієнти
- Яблука — 8-10 шт (твердих сортів)
- Родзинки — 25 г
- Чорнослив — 25 г
- Сир — 300 г
- Цукор — за смаком (залежно від кислоти яблук)
- Ванільний цукор — 1 пакетик
- Яйце — 1 шт.
- Горіхи волоські – 5-6 шт.
Покроковий рецепт
Для запікання потрібно 8-10 середніх кисло-солодких яблук твердого сорту.
Для начинки візьміть родзинки, чорнослив, сир , звичайний цукор-пісок і пакетик ванільного цукру, одне сире яйце. Сир змішайте з яйцем, додайте туди порізаний шматочками чорнослив і родзинки. Не забудьте про цукор.
Спочатку робимо з яблук «стаканчики» для начинки.
Зріжте у плодів «кришечки» і чайною ложкою акуратно вийміть серцевину. Товщину бічних стінок залишайте за своїм розсудом.
Начиняємо яблучні «стаканчики». Спочатку кладемо трішки горішків на дно ” стаканчиків”, а потім сир з родзинками і чорносливом ( можна додавати інші сухофрукти) . Ставимо яблучка у духовку, розігріту до 150-200 градусів.
Готовність яблук потрібно перевіряти дерев’яною зубочисткою. Якщо вона легко протинає стінку плода, значить, десерт готовий.
Приємного смаку!