Печиво мільйонера

Печиво мільйонера

Навіть і не питайте, звідки взялася назва – з нею печиво широко гуляє по світовому інтернету вже досить довго. Настав час з’явитися йому і тут – тим більше, що деякі читачі ним вже цікавилися.

Ця випічка – просто калорійна бомба – тут і пісочне тісто, і карамель, і шоколад. Але ми ж не будемо його пекти щодня – правда? А якщо не часто – то цілком припустимо 😉

 Інгредієнти на форму 24 * 24 см (+ – 2 см):
Для пісочної основи

  • пшеничне борошно – 160 грам
  • коричневий цукор – 50 грам
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ст.л.
  • сіль 1/4 ч.л.
  • холодне вершкове масло – 120 грам
  • жовтки – 1 шт.
  • крижана вода – 1-2 ст.л.

Карамель

  • 1 банка згущеного молока – 380-400 грам
  • коричневий цукор – 100 грам
  • вершкове масло – 150 грам
  • сіль 1/4 ч.л.

Ганаш (ароматний крем з шоколоду, свіжих вершків і вершкового масла, що використовується як начинка для цукерок і тістечок і для прикраси десертів. Ганаш був придуманий в кондитерській Сіроден (Pâtisserie Siraudin) в 1850 році.)

  • молочний або темний шоколад – 200 грам
  • жирні вершки – 50 мл.

Рецепт приготування:

Состав

Готуємо пісочну основу. У чашу блендера кладемо борошно, крохмаль, цукор, сіль і нарізане кубиками масло.

Кладем ингредиенты в блендер

Перемелюємо  до стану жирної крихти. Додаємо жовток і ще раз перемелюємо. Якщо отримане тісто не злипається при стисканні між пальцями, додаємо ложку води і ще раз перебиваємо.

Тесто

Перекладаємо отриману масу в застелену пергаментом форму і утрамбовуємо.

Кладем тесто в форму

Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 20 хвилин, до готовності.

Готуємо карамель.

Всі інгредієнти для карамелі  кладемо в сотейник і ставимо на невеликий вогонь. Варимо, постійно помішуючи, поки маса не досягне температури 108-110 градусів за термометром (або пробуємо так: капаємо масу на холодну тарілку – вона повинна застигати до стану дуже м’якої іриски).

Виливаємо карамель на готову пісочну основу і розрівнюємо. Охолоджуємо.

Карамель

Для ганаша шоколад дрібно рубаємо і кладемо в миску.

Шоколад

Вершки доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і вливаємо в нарізаний шоколад. Розмішуємо до отримання однорідної маси.

Виливаємо ганаш поверх карамелі, розрівнюємо і відправляємо в холодильник до застигання.

Готове печиво розрізаємо на квадратики і подаємо

Печенье миллионера

Приятного чаепития!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: