Чудовий рецепт еклерів. Безпрограшний варіант!
Даний рецепт можна назвати «Еклери, які повинні вийти у кожного». Дуже смачний і відомий рецепт, спеціально для вас.
Які продукти будуть потрібні:
Для тіста:
- Один стаканчик води.
- Трохи солі.
- Половину пачки маргарину.
- Склянка муки.
- 6 яєць.
Для кремової основи:
- 0,5 л. молока.
- 2 яйця.
- Один стаканчик цукру. ( 200г)
- 2 ст. ложки з гіркою борошна.
- 2 столові ложки крохмалю.
- 200 грам масла.
Для глазурування:
- Дві столові ложки сметани.
- 100 гр. цукру
- 50 гр. вершкового масла.
- 2 ст. ложки какао.
Починаємо приготування:
У зручну каструльку влийте один стакан води, дрібку солі і додайте маргарин. Доведіть до кипіння.
Як тільки маса почне закипати, вам буде потрібно помішуючи всипати один стакан муки.
Після цього, потрібно зняти суміш з вогню і додати по одному яйцю. Тісто буде спочатку пластівцями , але не хвилюйтеся , продовжуйте вимішувати , а найкраще скористатися міксером ( за 2-3 хв. тісто буде ідеальне)
Після цього змащуємо деко олією і за допомогою кондитерського мішечка викладаємо порційні шматочки тіста.
Духовку розігріти до 180 градусів і випікати приблизно 30 хв. В цей час, бажано не відкривати духовку хоча б перші 15 хв.
Для кремової основи, вам буде потрібно підігріти, але не доводити до кипіння молоко. Також необхідно в іншій чашці збити яйця і цукор, після чого додати борошно і крохмаль.
У підігріте і що знаходиться на плиті молоко, вам необхідно поступово відправити цю суміш, постійно помішуючи.
Після того, як суміш придбає однорідний вигляд, потрібно додати масло, а потім, ще раз все перемішати.
Приготування глазурі. У сотейнику або ковші, розтопіть масло, відправте сметану, цукровий пісок і какао. Постійно помішуючи, потрібно зробити однорідну масу.
Після того, як маса повністю стане охолодженою, потрібно начинити еклери. Можете просто зробити розріз навпіл і начинити. Можна зробити маленьку дірочку і в неї, за допомогою кондитерського мішечка начинити наші еклери.
Верх кожного еклера змастити глазурью.