Скумбрія з овочами у вигляді рулету
Скумбрія з овочами у вигляді рулету – універсальне частування на святковий стіл. Можна подавати як основну гарячу страву і як яскраву холодну закуску. Цей рулет з гордістю можна подати на святковий стіл, не дивлячись на прості продукти в його складі.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 800 г,
- морквина,
- цибулина,
- лимонний сік – 2 ст. л.,
- болгарський перець,
- петрушка – 0,5 пучка,
- соєвий соус – 2 ст. л.,
- олія – 2-3 ст. л.,
- перець,
- сіль.
Приготування:
Рибу розморозьте, і розріжте тільки по спині поздовж плавника, черево залиште цілим. Вийміть нутрощі, видаліть голову, хребет і кістки.
Отримане філе полийте лимонним соком і соєвим соусом, залиште на 20 хв.
Моркву натріть, цибулю наріжте півкільцями, болгарський перець – смужками. Висипте овочі на сковороду, посоліть, поперчіть, обсмажте до напівготовності.
Підсмажені овочі викладіть на рибне філе, посипте подрібненою петрушкою, ущільніть начинку ложкою, сформуйте з філе рулет. Перенесіть рулет на складений у 2 шари й змащений олією лист фольги. З’єднайте краї фольги, сформуйте згорток на зразок цукерки.
Поставте в розігріту до 180 °С духовку на 40 хв.