Риба у клярі: одразу два рецепти

Риба в клярі – це завжди смачно! Сьогодні покажу відразу два вдалі кляри.

Обидва варіанти універсальні та підійдуть абсолютно для будь-якої риби. Ми для цих рецептів зазвичай використовуємо тріску, минтай або хек. Смачно буде з будь-якою рибкою – перевірено! А рибку за першим рецептом, до речі, можна зовсім без всякого гарніру подавати, вона сама по собі дуже смачна! З першого рецепту ми, мабуть, і почнемо!

Рецепт 1: кляр “Картопляний”

Інгредієнти:

  • Філе тріски або минтаю – 300 г.
  • Картопля сира – 400 г.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно
  • Сіль
  • Чорний перець
  • Солодка паприка
  • Соняшникова олія

Приготування:

  1. Рибу ріжемо на порційні шматочки, посипаємо сіллю, солодкою паприкою та чорним перцем. Ретельно втираємо спеції в рибу та залишаємо на 10 хвилин.Цей кляр зробить смачною будь-яку рибу: одразу два рецепти
  2. Поки риба маринується, натираємо на середній терці картоплю, руками віджимаємо всю зайву вологу, солимо, перчимо і перемішуємо.Цей кляр зробить смачною будь-яку рибу: одразу два рецепти
  3. Кожен шматочок обвалюємо спочатку в борошні, потім у збитому яйці, а потім у картопляній суміші. Відразу скажу, що картопля чудово налипає на шматочки, подивіться, як це зрештою виглядає.Цей кляр зробить смачною будь-яку рибу: одразу два рецепти
  4. Далі обсмажуємо рибку з усіх боків на невеликому вогні до готовності та апетитної рум’яної скоринки.Цей кляр зробить смачною будь-яку рибу: одразу два рецепти
  5. Я смажу по 5 хвилин і в процесі обов’язково накриваю на кілька хвилин кришкою, щоб риба точно приготувалася і не згоріла.Цей кляр зробить смачною будь-яку рибу: одразу два рецепти
  6. Ось така краса виходить, подивіться! Зовні хрумка картопляна скоринка, а всередині найніжніше і супер соковите філе риби – смачно!Цей кляр зробить смачною будь-яку рибу: одразу два рецепти
  7. Сюди і гарнір ніякий не потрібен, картопляного кляру більш ніж достатньо. Хіба що улюблений соус можна додати – тар-тар, наприклад, із ним дуже смачно! Обов’язково беріть на замітку, готуйте та спробуйте.Цей кляр зробить смачною будь-яку рибу: одразу два рецепти
  8. А далі я покажу ще один смачний варіант і його теж рекомендую брати на замітку.

Рецепт 2: кляр “Газований”

Інгредієнти:

  • Філе минтаю або тріски – 300 г.
  • Борошно – 100 г.
  • Сильногазована вода – 100-150 мл.
  • Сіль
  • Чорний перець
  • Солодка паприка – 1 ч.л.
  • Соняшникова олія

Приготування:

  1. Тут рибу також ріжемо на порційні шматочки, солимо, перчимо і залишаємо “відпочити” на 10 хвилин.Цей кляр зробить смачною будь-яку рибу: одразу два рецепти
  2. З’єднуємо борошно, солодку паприку, сіль, злегка перемішуємо і поступово вливаємо сильногазовану воду, таким чином регулюючи густоту. Консистенція має вийти як у густої сметани.Цей кляр зробить смачною будь-яку рибу: одразу два рецепти
  3. Обвалюємо філе в клярі та обсмажуємо на невеликій кількості олії з двох сторін до готовності та золотистості. Тут вистачить і 3,5-4 хвилини з кожного боку.Цей кляр зробить смачною будь-яку рибу: одразу два рецепти
  4. Дивіться, що виходить! Рум’яна апетитна скоринка та найніжніша рибка всередині – дуже смачно!Цей кляр зробить смачною будь-яку рибу: одразу два рецепти
  5. До такої риби можна подати і гарнір і соус, картопля на гарнір у поєднання з тим же тар-таром буде просто чудово!Цей кляр зробить смачною будь-яку рибу: одразу два рецепти

Обов’язково готуйте і пробуйте, обидва рецепти вкрай прості, і я не сумніваюся, що результат і смак готової страви вас точно порадує!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: